poduzetnički stožer

Glas Poduzetnika nabavio 20 grijanih kontejnera

Ukupno su od građana prikupili preko 2 milijuna kuna donacija.

11:57h
0
Petrinja nakon potresa
Potres u Petrinji FOto:

Nakon snažnog potresa koji je prošlog tjedna udario područje Petrinje, Gline i okolnih sela, pojavio se golemi problem nedostatka kontejnera u kojima unesrećeni mogu boraviti i spavati.


Udruga Glas Poduzetnika (UGP) reagirala je brzo, efikasno i transparentno. Njihovi su članovi pokazali veliko srce, a nakon ubrzane organizacije krenula je udruga i u realizaciju pomoći te na pogođeno područje odlazi 20 kontejnera s grijalicama za žrtve potresa.

– Prioritet nam je osigurati građanima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta krov nad glavom u ovim zimskim mjesecima – objavili su na svojoj Facebook stranici.

U pet dana poduzetnici su kroz udrugu Glas poduzetnika skupili 2.1 milijuna kuna za stradale u Petrinji i Sisku.

– Kontejneri s grijalicama su naručeni i uplaćen je avans u iznosu 153.885 kuna. Cijena jednog kontejnera s grijalicom, dostavom na lokaciju i PDV-om je 38.470 kuna. Dio će biti isporučen ovaj tjedan, a dio sljedeći tjedan. Emmezeta će donirati i unutarnju opremu za deset kontejnera – objavio je Dražen Oreščanin, jedan od osnivača udruge.

Članovi regionalnog odbora Sisak i voditelj odbora Danijel Drčić, koordinator za Petrinju Danko Bačelić, Slaven Bonković i Kristina Tagliaretti Bunjan u Glini, te Mislav Bašić u Hrvatskoj Kostajnici će biti njihove glavne snage na terenu.

– Ukupan iznos koji je prikupljen na računu danas do kraja dana je punih 2 milijuna kuna, od čega je je preostalo 1,85 milijuna. Hvala svima na donacijama i pomoći za stradale, idemo dalje! – objavili su na društvenim mrežama.

DHMZ je objavio kako bi na potresom pogođenom području za vikend mogao padati i snijeg, a u problemu nedostatka kamp kućica i kontejnera svaka je pomoć dobrodošla te će i ovih 20 nekome biti od velike važnosti.

– Veliko hvala i medijima koji prepoznaju i dijele našu akciju kao jednu od validiranih i transparentnih akcija prikupljanja donacija. Hvala svima koji će pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije, znamo da nitko nije u zavidnoj situaciji uslijed ove korona krize. Hvala svima na donacijama i pomoći za stradale, idemo dalje! – poručuju.

Glas Poduzetnika je udruga #mikro, #malih i #srednjih poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih, svih zaposlenika u privatnom sektoru i svih drugih koji podržavaju ciljeve i rad Udruge. Cilj je konkretnim prijedlozima nužnih i hitnih ekonomskih mjera i reformi upućenih Vladi i državnim institucijama ubrzanje ekonomskog oporavka cijelog društva te izgradnja zdravih temelja za Hrvatsku 2.0.

Foto: Glas poduzetnika

čitam...