Glasnogovornik Laljek: Policija ne provodi krim-istraživanja u Podravki i Slavenu

19:49h
0

101130-rukomet-mPosljednjih dana u dijelu medija pojavile su se informacije da policija i USKOK istražuju poslovanje koprivničkih profesionalnih sportskih klubova „u potrazi za nestalim dijelom sponzorskog novca”.

Direktorica RK Podravke Božica Palčić i direktor NK Slaven Belupo Robert Markulin potvrdili su kako su policijski službenici u njihovim klubovima zatražili određenu dokumentaciju, no više od toga nisu željeli reći ni komentirati.

– Policijska uprava koprivničko-križevačka ne provodi kriminalističko istraživanje u Rukometnom klubu Podravka ni u Nogometnom klubu Slaven Belupo iz Koprivnice. Poduzete su određene izvidne mjere i radnje, koje su dio jednog drugog kriminalističkog istraživanja. O detaljima postupanja ne možemo govoriti obzirom na važeća zakonska ograničenja – objasnio je Dražen Laljek, glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Dok je poslovanje NK Slavena Belupa uredno, s redovitim isplatama plaća i drugih obveza, u RK Podravki financijska je situacija teška zbog duga kojeg je nova Uprava naslijedila iz ranijih vremena, dok su na čelu kluba bili predsjednik Saša Romac i direktor Marijan Domović.

Podravkin dug iznosio je oko 10 milijuna kuna, ali je značajno smanjen zahvaljujući naporima koje je uložilo novo klupsko vodstvo na čelu s predsjednikom Krunoslavom Bešvirom. Krajem prošlog tjedna RK Podravka u potpunosti je isplatila porezni dug državi, za što se kreditno zadužila kod dvije komercijalne banke.