Prava proslava

Glazbeno-scenski spektakl “Lijepom našom” na Dan državnosti stiže u Đurđevac, Janči: Ovo je izuzetna prilika za promociju našeg kraja

Glazbeno-scenski spektakl Hrvatske televizije snimat će se u Đurđevcu u veži te podno utvrde Stari grad na dvije pozornice, a prijenos će biti uživo 30. svibnja u 21 sat na HRT1.

10:00h
0
Foto: Mateo Alečković
Foto: Mateo Alečković

Đurđevac će u subotu ugostiti pravi televizijski spektakl, emisiju HRT-a Lijepom našom.

Popularna emisija jedna je od prvih koja se vraća na male ekrane nakon promjene programa i prekida snimanja brojnih emisija zbog situacije s koronavirusom, a vraća se upravo emisijom snimanom u Đurđevcu, baš na Dan državnosti.

Nastupit će Ana Rucner, cimbalist Marko Širec, Klapa HRM-a Sveti Juraj, Đurđevčice, KUD Petar Preradović, Martin Jušta, Cure iz centra, Udruga cimbalista Hrvatske, Dangube, Stanko Šarić, Antonela Malis, Ladarice, Zdravko Bugarin, Svirci moji, Mirko Švenda Žiga, Željko Sesvečan, Željko Kožarić, Đurđa Bobovčan, Đani Stipaničev, Tvrtko Stipić, Vlatka Burić, Fijaker, Stjepan Jeršek Štef te Kićo Slabinac. Izvođače prate Tamburaši za dušu i Svirci moji. Kroz emisiju gledatelji će upoznati baštinu koja se čuva u Muzeju Đurđevca te doznati više o tradicionalnoj manifestaciji Picokijadi.

Hrvoje Janči // Foto: Ivan Brkić

– Ovo je izuzetna prilika za promociju našega kraja, posebice Đurđevca i đurđevačke Podravine te naravno i cijele Hrvatske. Prije svega u glazbenom smislu jer je dio izvođača iz našega grada, ali i okolice, što nas posebno veseli jer smo kod dogovaranja programa naglasili da želimo da naš kraj bude zastupljen s većim brojem izvođača. Također, ovo je odlična prilika da se prezentira i najavi jedna od najvećih kulturnih kontinentalnih manifestacija, Picokijada, koju ćemo tradicionalno održati i ove godine – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Željko Lacković // Foto: Jurica Karan

– Održavanje naše najveće turističke i kulturne manifestacije nije dolazilo u pitanje. Slušat ćemo savjete ministra Beroša, organizirati da sve bude sigurno i za sudionike i za naše posjetitelje i obilježit ćemo još jednom veliku pobjedu, ovog puta nad Korona-begom. Kada želite sačuvati tradiciju naći ćete način. Tako smo i mi ovdje u Đurđevcu podijelili porcije grah i na taj način proslavili Međunarodni praznik rada. I ove godine po prvi puta vraćamo se na tradiciju obilježavanja Dana državnosti 30. svibnja, na što smo mi ovdje posebno ponosni, a naročito jer ćemo biti domaćin velikom glazbenom, kulturnom spektaklu Lijepom našom koji će se snimati podno utvrde Stari grad – rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.

Glazbeno-scenski spektakl Hrvatske televizije snimat će se u Đurđevcu u veži te podno utvrde Stari grad na dvije pozornice, a prijenos će biti uživo 30. svibnja u 21 sat na HRT1. Emisija će se moći pratiti i na Trgu sv. Jurja na velikom LED ekranu.

čitam...