WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

Globalno popularna utrka relija vozit će se kontinentalnom Hrvatskom, očekuje nas pravi spektakl

Premda je skraćena uslijed epidemiološke situacije, odnosno pandemije koronavirusa, premijerna utrka ove vrste u Hrvatskoj bit će prva duža od 300 kilometara nakon katalonskog relija 2019. godine.

15:25h
0
wrc
Foto: FIA

U Hrvatskoj će se uskoro održati pravi automobilski spektakl. Utrka treće runde Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) ceremonijalno započet će 22. travnja ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice te trajati do 25. travnja kada će vozači stići na cilj, na zagrebački Markov trg. Vozit će se lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije.

Premda je skraćena uslijed epidemiološke situacije, odnosno pandemije koronavirusa, premijerna utrka ove vrste u Hrvatskoj bit će prva duža od 300 kilometara nakon katalonskog relija 2019. godine. Predstavnici Međunarodne automobilističke federacije i WRC zadovoljni su dosadašnjom organizacijom, stoji u službenom priopćenju na stranicama FIA-e.

Direktor relija Slaven Dedić, između ostaloga, kazao je kako će petak i subota tijekom utrke biti rezervirani za vožnju Samoborom, Žumberkom i područjem Karlovca, dok će u nedjelju voziti Sljemenom te u susjedstvu Kumrovca.

Utrke WRC-a, inače, globalno su praćene.

Foto: FIA
Foto: FIA
Foto: FIA
Foto: FIA
Foto: FIA
Foto: FIA