LJETO

Godišnji odmori idealni su za kvalitetnu knjigu, evo preporuke križevačke Knjižnice

Vjerujemo kako ovdje svatko može pronaći nešto za sebe.

09:41h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Gradska knjižnica Franje Markovića Križevci svojim čitateljima nudi novu ljetnu preporuku.

Vodič kroz prirodne ljepote u Hrvatskoj, autora Ante Pelivana, podijeljena je na dva dijela. Prvi govori o prirodnim osobinama zemlje, a drugi se fokusira na zaštićena područja te biljne i životinjske vrste. Uz prekrasne fotografije, možete saznati mnogo toga o, primjerice, nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Ukoliko se želite udubiti u priču, Nemoguća djevojka: romaneskna prerada Ukroćene goropadnice možda je djelo za vas. Kate Battista pita se kako se njezin život sveo na kućanstvo i brigu o ekscentričnom ocu znanstveniku i umišljenoj mlađoj sestri.

Mališanima preporučuju kultnoga Maloga princa, čudesnu i bezvremensku priču o tajnama ljubavi, prijateljstva i važnosti veza koja se dotiče i teme odrastanja, s time da se ne izgubi dijete koje čuči u svakome od nas.

Konačno, za one malo starije tu su Priče za laku noć za mlade buntovnice 2, Francesca Cavalla i Elene Favilli. Priče su napisane u stilu bajki o stotinu iznimnih žena, od kraljice Nefertiti do Beyonce, i njihovim životima, sudbinama i postignućima kojima su mijenjali povijest.

Vjerujemo kako ovdje svatko može pronaći nešto za sebe.