Gola odličan domaćin izložbe Podravkine likovne sekcije

12:53h
0
Gola odličan domaćin izložbe Podravkine likovne sekcije

Čak 47 slikara i 2 skulptora predstavila su se na tradicionalnoj izložbi koju Likovna sekcija ,,Podravka 72, priređuje na kraju svake godine. Izložba je otvorena u galeriji ,,Stara škola,, u Goli, a svečanosti je prisustvovao veliki broj mještana i umjetnika.

Gola je vrlo ponosna na svoje umjetnike, na kolonije u Ješkovu i na svoju galeriju. Sretni smo što možemo biti domaćini izložbe jedno tako poznate sekcije koja godinama okuplja autore koje uz talent krasi i humanost- istakao je otvarajući izložbu saborski zastupnik i načelnik općine Gola dr. Stjepan Milinković. Na gostoprimstvu mu je zahvalila predsjednica KUD-a Podravka Jadranka Lakuš naglasivši da likovna sekcija koja više nema prostor za izlaganje u Podravki i dalje priređuje godišnje izložbe jer poput golske i druge galerije u županiji otvaraju svoja vrata umjetnicima koji stvaraju sa srcem.

Osim općine Gola potporu održavanju izložbe dala je i udruga slikara Gole u čije ime je autore pozdravila Nada Zlatar Lukavski, a da svečanost protekne u blagdanskom ozračju pobrinuo se tamošnji crkveni zbor.

Izložba koju prati reprezentativni katalog s kolor fotografijama svih izložaka uz sažete osvrte najvećih hrvatskih kritičara unatrag dvadesetak godina, a kojeg su priredili Zlatko Štrfiček i Josip Gregurić ostaje otvorena do 15. siječnja.