Gola: položen temeljni kamen za novu školsku sportsku dvoranu

16:14h
0


090821-gradnja-skola-m– Koprivničko-križevačka županija je vjerojatno jedina županija u Hrvatskoj u kojoj je trenutno u tijeku izgradnja čak četiri školske sportske dvorane – rekao je danas u Goli dožupan Koprivničko-križevački Ivan Pal na polaganju temeljnog kamena nove sportske dvorane u sklopu tamošnje Osnovne škole. Zajedno s načelnikom općine Gola te HDZ-ovim saborskim zastupnikom Stjepanom Milinkovićem dožupan je s nekoliko lopata betona simbolično označio početak izgradnje sportskog objekta za koji je Milinković kazao da vrijedi 7,9 milijuna kuna i će biti gotov za 18 mjeseci:

– Ministarstvo za regionalni razvoj osiguralo je putem Međunarodne banke za obnovu i razvoj 44% novca za izgradnju sportske dvorane, Županija je osigurala građevinsku i drugu dokumentaciju i dat će još milijun kun, a ostatak općina Gola. Dvoranu će biti moguće pregraditi na tri dijela ovisno o potrebama, bit će površine 43 X 46 metara, na tribinama će biti mjesta za 250 gledatelja i ispunjavat će sve preduvjete za odigravanje međunarodnih rukometnih utakmica.

Gola je na novu dvoranu čekala duže od 30 godina i zato je ovo ulaganje povijesni čin, naglasio je ravnatelj Osnovne škole Gola Zlatko Martić i dodao da će se njome osim učenika koristiti i tri nogometna kluba te brojne sportske udruge:

– Projekt realiziramo preko Ministarstva za regionalni razvoj, pa ćemo zato dobiti dvoranu znatno veću no što bi bila da je Ministarstvo obrazovanja nositelj ulaganja. Znatno veći objekt gradimo zato jer želimo oživjeti rukomet, po kojem je Gola nekada bila iznimno poznata, ali i zato da klubovima olakšamo rad te da što više djece uključimo u neki od sportova.

Na području naše županije osim u Goli trenutno je u tijeku i izgradnja školske sportske dvorane u Koprivničkim Bregima te Đurđevcu, dok je dvorana u Novigradu Podravskom gotova i čeka se početak školske godine da bude otvorena.

čitam...