Stravičan zločin

U Goli mirno jutro kao nikad do sad, mještani su u šoku: Nismo mislili da je Slađana kadra tako nešto učiniti, bila je šutljiva i povučena, dok je Dejan vrijedno radio da školuje djecu

Dejanova djeca danas su kod brata koji živi nekoliko kuća dalje od bratove, koji još od ranije brine za bolesnu majku.

14:21h
0
Foto: Matija Gudlin
Lampaš na prozoru Dejanove kuće sjeća na tragediju // Foto: Matija Gudlin

Gola je jučer bila poprište strašnog zločina te se dojmovi još nisu ni približno slegli. Hrvatski branitelj Dejan Slivar ubijen je nožem od ruke svoje nevjenčane supruge Slađane Brkić.

U toj traumi, Dejanov sin, koji ide u osmi razred, pokušao je spasiti ocu život tako što je skinuo tenisicu i prislonio na očevu ranu na prsima iz koje je liptala krv. Dejan je, kako smo čuli, samo uspio nešto promrmljati i srušio se mrtav, piše 24sata.

Mještani navode da je njegova prva žena Ivka, kad je još bila živa, bila jako dobra i vrijedna. Svi za nju imaju samo riječi pohvale, dok za ovu drugu, nevjenčanu ženu, koja mu je oduzela život, ne žele puno govoriti, osim što kažu da s nikim nije razgovarala i da je bila ‘onako, malo čudna’ i vjerojatno jako ljubomorna, što ju je i nagnalo na takav strašan zločin.

U sobi je bilo i njegovo drugo dijete, kćer koja ide u peti razred, a treće dijete, kćer koja ide u prvi razred srednje škole, nije bila u kući u tom trenutku.

Nakon dojave i dolaska policije, osumnjičena ih nije pustila u kuću, te su morali nasilno ući, gdje su zatekli muškarčevo beživotno tijelo u lokvi krvi i prestravljeno dvoje djece koje su nazočili sceni kao iz najgorih horor filmova.

Kako kažu mještani, današnje jutro bilo je mirno kao nikad do sad. Do osam sati nikog nije bilo na ulici, a i kasnije ljudi je bilo na kapaljku. Pokojnog Dejana Slivara, brižnog oca troje djece, selo nije previše poznavalo. Nije bio tip koji će svaki dan navratiti u kafić i ispustiti dušu, kažu Dejanovi sumještani.

Ispred kuće danas je mirno, a na prozoru je postavljen jedan lampaš kao spomen Dejanu Slivaru. Fatalnu Slađanu upoznao je kada je poslovno išao na Jadran, odnosno vozio je stoku, pričaju nam stanovnici Gole. S druge strane, neki nisu ni bili svjesni da Dejan ima partnericu.

Dejan Slivar // Foto: Facebook

Bio je Dejan član UDVDR ogranak Općine Gola, a sudjelovao je u VRO Oluja i Bljesak. Samohrani otac koji je ostavio iza sebe troje djece, starih 11, 14 i 15 godina. Njihova prava majka preminula je prije pet godina od posljedica raka.

Mještani su Dejana poznavali kao dobru i brižnu osobu koja je vrijedno radila kako bi prehranila i školovala djecu. Dejanova djeca sada su kod brata Davora koji živi nekoliko kuća dalje od mjesta tragedije, a još od ranije brine za bolesnu mamu.

Nesretni se Dejan poznaniku s kojim poslovno surađuje nedavno pohvalio da je kupio stan u gradu, da ima djevojku i da je sretan, no sve je otišlo nizbrdo.

Slađana Brkić je nakon što su se posvađali ponovo došla iz Rijeke u visokom stupnju trudnoće, s još jednim djetetom, dječakom starim pet godina, iz prijašnje veze. Nedugo nakon dolaska ubila je Dejana nožem u srce i navodno završila na psihijatriji, gdje je, kažu, već i ranije odlazila.

Dejan je pričao kako je dijete koje Slađana nosi također njegovo. Mještani kažu kako ne znaju kakva je Slađana, jer nije komunikativna ni društvena. Nisu ju dobro poznavali i nisu znali što je kadra učiniti, ali kažu da se ovako nešto u Goli ne pamti.

čitam...