Tourphoto 2015

Goran Dorić i Željko Car napravili najbolje turističke fotografije

13:37h
0
Ergela // Foto: Goran Dorić
Ergela // Foto: Goran Dorić

Dvije kategorije natječaja bile su Turizam kontinentalne Hrvatske i Turizam Koprivničko-križevačke županije, a od pristiglih radova u konkurenciju su ušle 104 fotografije 29 autora.

Goran Dorić iz Nove Gradiške i Željko Car iz Đurđevca pobjednici su ovogodišnjeg natječaja 11. Međunarodne revije turističke fotografije TOURPHOTO 2015 kojeg su provele Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i đurđevački Foto kino klub Drava.


Natječaj je imao dvije kategorije i to Turizam kontinentalne Hrvatske i Turizam Koprivničko-križevačke županije, a od pristiglih radova u konkurenciju su ušle 104 fotografije 29 autora.

“Cilj je promovirati turizam ovog dijela Hrvatske i osigurati dovoljno kvalitetnih fotografija za promidžbu turističkih potencijala”, poručili su iz koprivničko-križevačke Turističke zajednice.

Stručni žiri na čelu s Krunoslavom Heidlerom, prvu nagradu u kategoriji Kontinentalni turizam dodijelio je Doriću za fotografiju Ergela, drugu Zvonku Radičaninu iz Zagreba za fotografiju Grize, a treću Ivici Brliću iz Davora za fotografiju Proljetni predah.

U kategoriji Turizam Koprivničko-križevačke županije prva nagrada dodijeljena je Caru za fotografiju Vinograd u Malom kostanju, drugu Mati Zemanu iz Kloštra Podravskog za fotografiju Sniježno prijepodne, a treću je dobio Pavao Toth iz Bjelovara za fotografiju Panonsko more.

Vinograd // Foto: eljko Car
Vinograd // Foto: Željko Car

čitam...