novčano kažnjeni

Goran nogom izudarao bratića Danijela nakon što mu je ovaj s više od tri promila biciklom ‘uletio’ u dvorište i počeo vikati “Zašto si vozio moj auto, puši ku…”

Goran je priznao da je vozio njegov auto, ali samo zato što je ovaj bio pijan

09:16h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Zbog toga što su se porječkali, a nakon toga i potukli u dvorištu obiteljske kuće u naselju pored Ludbrega, Općinski sud u Varaždinu donio je nepravomoćnu presudu protiv Gorana (42) i Danijela (48). Inače, riječ je o bratićima koji žive u istom selu i koji su, dotad, kako su rekli u obrani, bili u dobrim odnosima.

Incident se dogodio sredinom lipnja ove godine, u popodnevnim satima, kada je Danijel, inače drugookrivljenik, bio ‘mrtav pijan’, odnosno imao je 3,12 promila alkohola u organizmu. U takvom stanju došao je do bratića, prvookrivljenog Gorana, te zbog prijašnjih neriješenih nesuglasica počeo vikati na njega “Zašto si vozio moj auto? Puši ku…. Je… ti bog ma…”. Nakon toga je i Goran počeo vikati na Danijela te ga nogom udarati po tijelu. Time su prekršili članak vezan uz Zakon o zaštiti nasilja u obitelji.

Intervenirala je i policija, privela pijanog Danijela, nakon čega je proveden žurni postupak. Goran je u svojoj obrani naveo da je s Danijelom bio dobar i da mu je ranije pomagao. Kazao je da je znao voziti njegov auto, jer je Danijel bio pijan i to da mu je bratić zamjerio kada je spornog popodneva prilično pijan biciklom došao kod njega u dvorište. Počeo ga je provocirati, prostačiti, grliti njegovu djevojku, nakon čega je Goran, kako je sam rekao ‘popizdio’.

Udario ga je rukom i nogom po guzici, tjerao ga je van iz dvorišta i sjenice, a svemu tome, osim djevojke, svjedočila je i Goranova majka, odnosno Danijelova teta.

Drugookrivljeni Danijel ponovio je sličnu priču, s time da je naglasio kako ga je smetalo to što ga Goran nije pitao smije li upravljati njegovim vozilom i da je to htio razjasniti. Priznao je da je upotrijebio ružne i vulgarne riječi, ali da nije spominjao ničiju mater, a i rekao je da ga je Goran udarao i kada je pao s bicikla, čak da mu je stao i na kotač bicikla. Vidljive ozljede nije imao, ali boljelo ga je u pojedinim dijelovima tijela, a pred sucem je priznao kako si zna popiti u slobodno vrijeme, ali da mu liječenje od alkohola ne treba.

Analizirajući obrane okrivljenika, na sudu su zaključili da su počinjeni prekršaji koji im se stavljaju na teret te su obojica kažnjena novčano s 2000 kuna, a moraju podijeliti i paušalni trošak postupka, koji iznosi 200 kuna. Također, Danijelu se od kazne izuzima 600 kuna, s obzirom na to da je dio vremena nakon uhićenja proveo u zatvoru.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW