kampanja

Goran Pakasin: Naši predstavnici u Hrvatskom saboru i nadalje će biti najsnažniji korektiv vlasti i najžešći zagovornici zdravog razuma

10:30h
0
Foto: HNS
Foto: HNS

HNS-ovi kandidati s liste broj 13, Goran Pakasin, Ivica Strnščak i Mladen Sitek proveli su posljednju subotu u kampanji za parlamentarne izbore u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Koprivnici i Đurđevcu.

Koprivnica je bila rezervirana za razgovor i druženje s građanima na štandu, uz podjelu promotivnog materijala, a svi kandidati su se, jednako kao i građani, pridržavali mjera socijalne distance, noseći pritom maske i rukavice.

Goran Pakasin, nositelj liste HNS-u u II. izbornoj jedinici, još je jednom pozvao građane da izađu na izbore i biraju HNS-ovu listu građanskog centra, čiji će predstavnici u Hrvatskom saboru i nadalje biti korektiv vlasti i najžešći zagovornici zdravog razuma.

– Mi ne pripadamo niti HDZ-u, niti SDP-u, naš je cilj uz podršku građana nastaviti pokazivati kako se Hrvatska, a posebno Podravina i Prigorje vole radom. Činili smo to u prošlom mandatu i u Vladi Republike Hrvatske i u Hrvatskom saboru, tako ćemo nastaviti i dalje – kazao je Pakasin u Koprivnici.

Podsjetio je pritom kako je zahvaljujući HNS-ovoj ministrici obrazovanja nakon 20 godina pokrenuta reforma obrazovanja, koja se u 90% iznosu financira sredstvima Europske unije, osigurani su besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola, 25 strukovnih škola imenovano je regionalnim centrima kompetentnosti, provedena je snažna antikorupcijska mjera provjere svih diploma i svjedodžbi u školama, a proračun MZO je u posljednje dvije i pol godine  povećan za 35%.

U graditeljstvu, drugom HNS-ovu resoru, više od 20 tisuća obitelji osiguralo je vlastiti dom uz subvencionirane stambene kredite i POS, energetskom obnovom obuhvaćeno je više od 1400 bolnica, škola, dječjih vrtića, dvorana, učeničkih domova te više od 17 tisuća kućanstava, objavljen je poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a projekt eDozvole donio je brži, jednostavniji i jeftiniji sustav izdavanja dozvola – pohvalili su se HNS-ovci uspjesima svojih ministara u Vladi Republike Hrvatske.

Budući da se ovaj vikend u Đurđevcu održava i tradicionalna Picokijada, Pakasin, Strnščak i Sitek su, u pratnji stranačkih kolega, prošetali parkom, obišli Đurđevački sajam rukotvorina, a posjetili su i  Muzej Grada Đurđevca, dok će masovna okupljanja, poput uprizorenja bitke za grad i koncerata, ipak pričekati manje virulentna i manje opasna vremena, nadamo se već dogodine!

Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
Foto: HNS
čitam...