Gordana Špoljar Andrašić izlaže u Galeriji Koprivnica

23:21h
0
110310-goga

Poznata koprivnička slikarica Gordana Špoljar Andrašić u petak će u Galeriji Koprivnica izložiti najnovije radove na samostalnoj izložbi pod nazivom „Memorabilijar”.

Svečano otvorenje izložbe održat će se u 19 sati.

MARKETING EPODRAVINA.HR

 

Gordana Špoljar Andrašić (1965.) je koprivnička slikarica koja svoje stvaralaštvo, kreaciju i nemir predstavlja uvijek novim ciklusima koji su odraz preispitivanja svakodnevice.

Umjetničko mišljenje i stavovi čvrsto utemeljeni na utjecajima oca likovnog pedagoga, te studija povijesti umjetnosti i etnologije, onaj su okidač koji je oblikovao njezin pogled na suvremeni svijet i poetiku likovnog izraza čvrsto ukorijenjenog u tradiciji i povijesti umjetnosti.

Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu i Zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske.

U slikarstvu koprivničkog likovnog kruga Gordana Špoljar Andrašić se pojavljuje kao spona između teorije i prakse, priklonjena tradiciji klasičnog štafelajnog slikarstva. Pogled autorice na suvremeni likovni izraz uspješno spaja preispitivanje osobne mitologije, ostatke prošlosti i sjećanja.

110310-goga-slikaU Galeriji Koprivnica od 11.do 31. ožujka 2011. Gordana Špoljar Andrašić izložit će trideset i pet slika iz najnovijeg ciklusa „Memorabilijar” koji je nastao 2010. i 2011. godine, a u kojem se bavi temom prolaznosti vremena, krhkosti i preklapanja sjećanja.

Pritom polazi od fotografija iz obiteljskih albuma, stvarajući novi pogled na osobne fragmente sjećanja koristeći odbačene i korištene materijale, papir, karton i celulozu, naglašavajući odsutnost boje, odnosno prisutnost minimalnih tragova boje u bijelom.

(Draženka Jalšić Ernečić, 2011.)

čitam...