Gordana Špoljar Andrašić izlaže u Poreču i Nikšiću

20:26h
0
110923-gordana

Koprivnička slikarica Gordana Špoljar Andrašić predstavila se istarskoj likovnoj publici samostalnom izložbom u Poreču.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč izložba slika iz ciklusa Stabla postavljena je u Maloj galeriji u Poreču.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Izložba predstavlja cjelovit i dorađen slikarski senzibilitet te opus koji se postojano opire trendovskim smjernicama. Motivi slika su stabla i šuma, modelirani utišanim kolorističkim matricama.

Riječ je o intimističkom i kontemplativnom slikarstvu kojeg se ipak ne može jednoznačno definirati kao slikarski bijeg u izolaciju, povlačenje u unutrašnji svijet ili spajanje na energiju prirode.

110923-gordana_niksicPrije dva tjedna koprivnička je slikarica predstavila svoj najnoviji ciklus Memorabilijar u Galeriji „Ilija Šobajić” u crnogorskom gradu Nikšiću. U ciklusu tzv. bijelih slika, Gordana Špoljar Andrašić bavi se bavi temom prolaznosti vremena, krhkosti i preklapanja sjećanja.

Umjetnica u svom ciklusu Memorabilijar polazi od fotografija iz obiteljskih albuma, stvarajući novi pogled na osobne fragmente sjećanja koristeći odbačene i korištene materijale, papir, karton i celulozu, naglašavajući odsutnost boje, odnosno prisutnost minimalnih tragova boje u bijelom.

čitam...