Gošek: Koprivnica od sljedeće godine više neće financirati Sveučilište

07:10h
0
Zoran Gošek, predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice i prvi čovjek koprivničkog SDP-a

Koprivnički SDP se zalaže za realno planiranje proračuna za iduću godinu, i to na temelju resursa kojima raspolaže grad. Stranka je u suglasju s izvršnom gradskom vlasti da se srežu svi mogući troškovi, rekao je to za Radio Dravu predsjednik koprivničkog SDP-a i Gradskog vijeća Zoran Gošek istaknuvši da se Grad rješava najvećeg troška koji je uzrokovao prilično tešku financijsku situaciju. 

– Od iduće godine nećemo više planirati sredstva za troškove sveučilišta.

Financiranje sveučilišta bilo je česta tema oporbenih primjedbi jer je riječ o tropšku koji je onemogućio sve ostale investicije pa čak – i kako je oporba isticala, redovno funkcioniranje grada, podsjetili smo Gošeka koji je na to rekao:

– To je točno, tu ste u pravu. Međutim, mi smo potpisivanjem ugovora s Vladom RH svojevremeno preuzeli određene obveze. Smatramo u SDP-u da je Grad tu obavezu izvršio u potpunosti. Znači ispoštivao je sve ono što tamo piše i da Sveučilište normalno funkcionira na novoj lokaciji u prostorima bivše vojarne. Tu su uložena velika sredstva, to je točno. Sad je vrijeme da Vlada preuzme svoj dio obveza – to je dalje nastavak javnog financiranja sveučilišta. U tom slučaju mi više nećemo imati takve troškove vezane uz Sveučilište i okrenut ćemo se onome što je za nas bitno.

To je, podsjetio je Gošek, realizacija projekata kroz program javno-privatno partnerstvo – ulaganja u predškolski odgoj i osnovnoškolsko obrazovanje, što i jesu temeljne obveze grada kao jedinice lokalne samouprave.

Izvor: www.radio-drava.hr