Raspisan natječaj

Gospodarska komora s 1500 kuna stipendira studente deficitarnih struka

16:26h
0
studenti
Potiče se obrazovanje u deficitarnim strukama // Foto: arhiva

Zaklada HGK ŽK Koprivnica objavila je natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim studentima s područja županije, i to za pet novih stipendista.

Stipendiranjem studenata deficitarnih struka i dodjelom stipendija od 1500 kuna mjesečno do završetka studija, Zaklada županijske Gospodarske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata već devet godina motivira studente s područja Koprivničko-križevačke županije za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija koje traži tržište rada.

Od početka rada Zaklade, putem osam javnih natječaja izabrano je više od 40 stipendista, studenata koji studiraju ili su diplomirali na devet različitih fakulteta. Na diplomskim i integriranim studijima diplomiralo ih je 24-ero, a na dodiplomskom studiju njih petero. Dodijeljeno je i osam stipendija učenicima i studentima izuzetno lošeg socijalno-ekonomskog statusa.

Cilj Zaklade je stipendirati obrazovanje budućih radnika deficitarnih struka i stručnjaka koji će pridonijeti unapređenju gospodarstva u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Aktivnosti Zaklade usmjerene su na pronalaženje talentiranih mladih ljudi i ulaganje u njihovo obrazovanje, te na promoviranje svrhe Zaklade među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima.

Osnivači Zaklade su Hrvatska gospodarska komora, Podravka Koprivnica, Radnik Križevci, Hartmann Koprivnica te Rasco Kalinovac.

Zaklada HGK ŽK Koprivnica objavila je natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim studentima s područja županije, i to za pet novih stipendista. Pravo na sudjelovanje na natječaju i dodjelu stipendije od 1.500 kn mjesečno do završetka školovanja imaju državljani RH redovni studenti druge i viših godina studija s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije.

Osnovni kriterij za dodjelu stipendija je uspjeh kandidata i godina studija,  socijalno imovinski status te deficitarnost zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na dodatne bodove za deficitarnost zanimanja ovaj put mogu računati studenti strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, farmacije i medicine.

Natječaj i uvjeti za dodjelu stipendija objavljeni su na web stranici HGK, a natječaj je otvoren do 11. studenog.

čitam...