zbog korone

Gospodarski sajam u Križevcima bit će prodajnog karaktera, na otvorenom. Isti će model predložiti Koprivnici i Križevcima

Sajam će se u prilagođenom formatu održati 13. i 14. studenog na Strossmayerovom trgu u Križevcima.

13:05h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

U prostorijama Male gradske vijećnice u Križevcima održana je prva sjednica Organizacijskog odbora 23. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije kojoj je predsjedao župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora.

Članovi Odbora raspravili su o aktualnim mogućnostima organizacije 23. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije te je, s obzirom na trenutne epidemiološke okolnosti, donesen zaključak kako će se ove godine organizirati sajam prodajnog karaktera na otvorenom u kućicama i na štandovima.

Sajam će se u prilagođenom formatu održati 13. i 14. studenog na Strossmayerovom trgu u Križevcima.

Župan je naglasio značaj i tradiciju koji Obrtnički i gospodarski sajam ima za Koprivničko-križevačku županiju te je istaknu važnost kontinuiteta promocije obrtnika i gospodarstvenika s područja županije.

Na ovaj način ćemo i u izvanrednim okolnostima, koje je uzrokovala pandemija koronavirusa, pomoći malim proizvođačima da promoviraju svoje proizvode jer mnogi od njih žive upravo od prodaje na sajmovima – napomenuo je župan te dodao kako će predloženi  format ovogodišnjeg sajma biti održan sukladno svim epidemiološkim mjerama i uputama.

Na sjednici je predloženo da se inicijativa održavanja manjih sajmova istog formata predloži i Gradu Koprivnici uz Dan grada i Gradu Đurđevcu zajedno s manifestacijom Dani voća te će, ukoliko bude interesa, proizvođači imati prilike svoje proizvode promovirati i u druga dva grada županije.

Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije kao nositelj tehničke organizacije provest će u idućih desetak dana anketu i provjeriti interes obrtnika za ovakav model održavanja sajmene aktivnosti te će se sukladno rezultatima donijeti i konačna odluka o održavanju, vodeći računa o aktualnoj epidemiološkom stanju na području  županije.

Sjednici Organizacijskog odbora uz župana su prisustvovali i gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn sa suradnicima, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, direktor HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, pročelnici resornih županijskih upravnih tijela te predstavnici Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice grada Križevaca.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

čitam...