Gosti iz Vukovara osvojili tradicionalni turnir u Bakovčicama

13:42h
0
Zajednička fotografija svih sudionika turnira // foto: Marko Horvat

U organizaciji Mjesnog odbora Bakovčica, u utorak su u tom prigradskom naselju održani tradicionalni sportski susreti „Bakovčica 2011.“ Riječ je o malonogometnom turniru, na kojem su osim domaćina nastupile ekipe Grada Koprivnice, koprivničkih novinara i posebni gosti iz Vukovara – HNK Radnički. Riječ je o nogometnom klubu čija su 24 igrača i člana Uprave poginula u obrani Grada Vukovara za vrijeme Domovinskog rata.


Kao što to u pravilu i je na ovakvim turnirima zabavnog karaktera, nogomet je bio u drugom planu, no unatoč tome, napomenimo kako su najviše nogometnog umijeća pokazali upravo gosti iz Vukovara, koji su pobijedili u sve tri utakmice. Prošlogodišnji pobjednici, ujedno i branitelji naslova, momčad koprivničkih novinara, uspjeli su slaviti u tek jednoj utakmici, i to u onoj protiv najljućih rivala iz Grada Koprivnice, dok su utakmici protiv domaćina uvjerljivo poraženi. Grad je u zadnjoj utakmici bio bolji od Bakovčica, tako da su sve tri ekipe turnir završile sa po jednom pobjedom. Napomenimo kako je na svim utakmicama pravdu dijelio poznati križevački sudac Draženko Kovačić te da se turnir po prvi put održao na novom nogometnom igralištu koje se nalazi na samom ulazu u mjesto.

Ženske ekipe, koje su također ranijih godine igrale, ove se godine, na veliko razočaranje okupljenih gledatelja, ali i muških ekipa, nisu okušale u ovom najpopularnijem sportu.

Nakon turnira, zabava se, kao i svake godine dosad,  uz obilje hrane i pića nastavila u osnovnoj školi Bakovčica.

čitam...