Gotova prva „šparna hiža“ – u petak useljavaju prvi stanari

12:32h
0
Stanari prve "šparne hiže", u društvu predsjednika Josipovića i gradonačelnika Mršića, ispred svojih budućih domova

Stanarima prve šparne hiže u Koprivnici u petak će svečano biti uručeni ključevi stanova, potvrdio je ravnatelj gradske Agencije za društveno poticanu stanogradnju Darko Ledinski. Tako će 28 mladih obitelji, uglavnom s koprivničkog područja, tijekom vikenda moći useliti u svoje vlastite stanove.

Niskoenergetska, odnosno pasivna zgrada je završena i opremljena, u tijeku je završno čišćenje i uređenje, rekao je Ledinski, kojeg smo telefonski zatekli baš u ‘šparnoj hiži’.

– Riješena je sva papirologija, tehnički pregled je uspješno obavljen, uporabna dozvola se piše i ona će biti, koliko moje informacije govore, izdana sa sutrašnjim danom. U Gradu Koprivnici vodimo računa da ništa ne možemo organizirati i ništa ne možemo otvoriti ako svi uvjeti nisu stečeni – naglasio je ravnatelj APOS-a D. Ledinski i najavio da će ključeve stanarima prve šparne hiže uručiti gradonačelnik Zvonimir Mršić.

A projekt novog zelenog kvarta na Lenišću se nastavlja.

– Prvih 28 stanova useljavamo u petak, druga koprivnička šparna hiža gradi se ‘punom parom’ i procjena je da će s proljeća tamo useliti novih 28 stanara, a ovih dana ćemo pokrenuti natječaj i odabir projektanata i izvođača treće koprivničke šparne hiže te prvih sedam niskoenergetstkih kuća na istoj lokalciji Lenišće istok – rekao je Darko Ledinski i podsjetio da je konačni plan sedam šparnih hiža i 20-ak obiteljskih kuća.

Izvor: Radio Koprivnica