PARLAMENTARNI IZBORI

GOTOVO JE Andrej Plenković održao pobjednički govor: Postavili smo HDZ na mjesto gdje ga je Tuđman uvijek želio

HDZ je pobjednik parlamentarnih izbora, a sa neočekivanih 68 mandata neće imati puno problema da sastave novu većinu. Za to će im trebati tek manjinci i još eventualno neko ime.

00:09h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

HDZ je pobjednik parlamentarnih izbora, a s neočekivanih 68 mandata neće imati puno problema da sastave novu većinu. Za to će im trebati tek manjinci i još eventualno neko ime.

Plenković je došao među HDZ-ovce i održao govor, piše Index.

– Hvala vam lijepa dragi prijatelji na sjajnoj pobjedi HDZ-a. Želim zahvaliti svim građanima, svima koji su izašli i dali svoj glas. Bilo da su ga dali nama ili nekoj drugoj stranci. To je demokracija. Iskaz volje naroda o smjeru kojim putem da ide Hrvatska – rekao je Plenković.

Dodao je kako ovaj rezultat obvezuje.

– Imali smo težak mandat pun iskušenja iza nas. A izazovi pred nama su još veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, elan, požrtvovnost, znanje, iskustvo. Ovakva potpora za nas je ogromna obveza i o njoj ćemo voditi računa. Hrvatska treba rješenja i za gospodarstvo i za javnozdravstvene izazove, jačanje institucija, ljudskih i manjinskih prava – dodao je.

U pobjedničkom govoru je istaknuo kako Hrvatska treba vladu koja će baštiniti novi moderni suverenizam.

– Mi smo posljednjih godina postavili HDZ na ono mjesto političkog spektra gdje ga je Tuđman uvijek stavljao i želio. Ova pobjeda nam daje za pravo da budemo malo veseli, opušteni. Sutra ujutro krećemo svi zajedno kao i do sada svim srcem raditi za Hrvatsku – zaključio je Plenković.

čitam...