PRIČA PRILAZI KRAJU

Gotovo je sigurno tko će biti dio Treće HNL Sjever, a tko Četvrte lige, danas slijedi potvrda

Ukupno 12 klubova igrat će 22 kola, nakon čega slijedi playoff i playout, odnosno šest klubova borit će se u ligi za prvaka, a preostalih šest u ligi za ostanak.

09:26h
0
Foto: Jurica Karan

Čini se kako duga priča o izgledu Treće HNL Sjever prilazi svome kraju.

Današnji Izvršni odbor trebao bi, konačno, potvrditi klubove koji će se natjecati u novoorganiziranom natjecanju. Iako još uvijek neslužbeno, ali gotovo sigurno, iz Koprivničko-križevačke županije nastupit će Tehničar Cvetkovec, Podravac Virje, Radnik Križevci i Graničar Đurđevac.

Informacija je to koju je i Mladost Ždralovi, jedan od sudionika, objavio na svojoj službenoj Facebook stranici. Uz navedene, ligu će činiti Bjelovar, Varteks, Podravina Ludbreg, Virovitica, Papuk Orahovica, Rudar Mursko Središće i Polet Sveti Martin na Muri.

Dakle, 12 klubova igrat će 22 kola, nakon čega slijedi playoff i playout, odnosno šest klubova borit će se u ligi za prvaka, a preostalih šest u ligi za ostanak. Radi se o dodatnih pet utakmica. Podsjetimo, iz početne ideje ispali su varaždinska Sloboda i Slaven Belupa 2. Prvo kolo odigrat će se 24. kolovoza, kako stoji u glasniku Hrvatskog nogometnog saveza – središte Sjever.

Zanimljiv je prijedlog prema kojemu bi se liga u ovakvome konceptu trebala zadržati dvije sezone, dok je isprva trebala trajati jednu, nakon čega bi uslijedila nova reorganizacija. Tek će se javnom raspravom vidjeti koji će biti sljedeći korak.

Borac Imbriovec - Tomislav Drnje ŽNL
Foto: Mario Kos
Formirana je i Četvrta NL BJ – KC – VT

Uz ove informacije gotovo je potpuno jasno tko će biti dio Četvrte NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Neslužbeno, iz naše županije to su Mladost Kloštar Podravski, FerdinandovacTomislav Drnje, Slaven Belupo 2 Tehnika-Koprivnica koja treba službeno proglasiti spajanje o čemu smo pisali ovdje. Tih pet predstavnika uz tri iz Virovitičko-podravske županije (Pitomača, Slatina i Suhopolje) te šest iz Bjelovara (Garić, Čazma, Dinamo Predavac, Zdenka 91, Bilogora 91 Grubišno Polje i Daruvar).

Loading...