Grad će do sada najvećim iznosima sufinancirati projekte udruga Mamuze, Atelieri Koprivnica i RockLive

Zahvaljujući sufinanciranju Grada, Udruga za promicanje kulture Mamuze provodit će dvije aktivnosti. Grad će za potrebe provedbe projekata izdvojiti ukupno 61.200 kuna.

12:19h
0
Grad Koprivnica

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž  održala je radni sastanak s predstavnicima udruga, kojima su za projekte koje provode kroz javne pozive Grada Koprivnice odobrena novčana sredstva.

U sklopu radnog sastanka potpisani su i ugovori o sufinanciranju projekata.

– Veseli me što Grad i ove godine može poduprijeti vaše projekte. Sigurna sam da
ćete sredstvima koja ćete dobiti od Grada, ali i sredstvima koja dobivate od ostalih
institucija te vašim angažmanom, realizirati još jednu uspješnu sezonu – kazala je K. Ostriž.

Kroz javni poziv Grada Koprivnice Atelierima Koprivnica, čija je predsjednica Tanja Špoljar, sufinancirat će se tri projekta ukupne vrijednosti 71.000 kuna.

Riječ je o projektima „AK galerija – prostor suvremene medijske umjetnosti“ koji će se sufinancirati u iznosu od 32.100 kuna, zatim „AK galerija – prostor suvremene likovne umjetnosti“ za koji je izdvojeno 30.100 kuna te „Kompleksi (su)život ljudi i prostora“ koji će se sufinancirati s iznosom od 8.800 kuna.

Grad Koprivnica– Atelieri Koprivnica već šestu godinu održavaju svoj redovni godišnji program. I
dalje smo usmjereni na suvremene umjetničke prakse i prezentirat ćemo umjetnike
koji se bave suvremenim vizualnim medijima – objasnila je Tanja Špoljar, predsjednica Udruge.

Zahvaljujući sufinanciranju Grada, Udruga za promicanje kulture Mamuze provodit će dvije aktivnosti. Grad će za potrebe provedbe projekata izdvojiti ukupno 61.200 kuna. Riječ je o projektima „Street art festival“ za koji je odobreno 14.000 kuna i „Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta – FIUK, za čiju provedbu je odobreno 47.200 kuna.

– Što se tiče provedbe FIUK-a, ovo je najveći budžet koji smo imali do sada. Krenuli smo tek bukirati umjetnike tako da za sada ne mogu reći imena. Ono što znamo je da ćemo zadržati postojeće lokacije, a to su Muzej grada Koprivnice, Kuglana, Pixel i Sinagoga. Cilj je da se približe tradicionalna i urbana kultura, odnosno da se zamuti granica između njih – kazala je je Andreja Salajec.

I ove godine Grad će sufinancirati rad Udruge RockLive i to s iznosom od 24.000 kuna.

Grad KoprivnicaProvedba festivalskog dijela „RockLive“ sufinancirat će se s iznosom od 18.000 kuna, a
„RockLive radionice & temetske D.J. večeri“ s iznosom od 6.000 kuna.

– Ovo je osma godina kako se festival RockLive organizira. Održat će se zadnjeg vikenda u srpnju i nastupit će oko 20 izvođača. Posjetitelje osim koncerata očekuju i zanimljive radionice – objasnio je Denis Košćak, predsjednik Udruge RockLive.

Ovo je do sada najveći iznos kojim su do sada projekti Ateliera Koprivnica i Mamuza sufinancirani od strane Grada Koprivnice.

Radni dio sastanka bila je i dobra prilika za razgovor kako građanima na što bolji način
približiti suvremenu umjetnost te rad koprivničkih udruga.