Sastanak s HŽ-om

Grad će i dalje subvencionirati troškove prijevoza srednjoškolaca u 20 postotnom udjelu iznosa mjesečne karte

Rrazgovaralo se i o organiziranju posebne vožnje vlakom Tin-expressa za djecu iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola povodom Božića, kao i o popustima na cijenu karte za vlak prilikom raznih manifestacija u Gradu.

15:42h
0
Rajn na sastanku s HŽ Putničkim prijevozom // Foto: krizevci.hr

Sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, organiziranje posebnih vlakova i popusti na prijevoz za razna događanja u gradu, bile su glavne teme sastanka križevačkog gradonačelnika Marija Rajna i pročelnika Mladena Tenodija s predstavnicima HŽ Putničkog prijevoza.


Dogovoreno je kako će Grad i dalje za učenike srednjih škola s prijavljenim prebivalištem na području Križevaca, a koji putuju u školu vlakom, subvencionirati troškove prijevoza u visini od 20 posto cijene mjesečne ili polumjesečne putne karte u željezničkom prometu.

Također, razgovaralo se i o organiziranju posebne vožnje vlakom Tin-expressa za djecu iz dječjih vrtića i nižih razreda osnovnih škola povodom Božića, kao i o popustima na cijenu karte za vlak prilikom raznih manifestacija u Gradu.

Isto tako, tema je bila gradnja drugog kolosijeka željezničke pruge koja bi trebala biti gotova 2021. godine, a pored toga predstavnici HŽ-a su istaknuli kako su Križevci iznad prosjeka s kupnjom pretplatnih karata odnosno 69 posto prodanih karata čine upravo pretplatne karte.

čitam...