20.1 C
Koprivnica
Srijeda, 22. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
lijepa gesta

Grad Đurđevac i škola osigurali besplatno voće, povrće i mliječne proizvode za gotovo 650 školaraca
G

Osim toga, pomaže se i našim OPG-ima koji prezentiraju i plasiraju svoje domaće proizvode putem ovog projekta, rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ne propustite

Đurđevački osnovnoškolci i ove će godine u školi imati besplatnu podjelu voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Namirnice je osigurao Grad Đurđevac i Osnovna škola Đurđevac putem Javnog poziva Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, prema programu Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Ovaj program je nastavak istog programa od prošle školske godine preko kojeg 650 učenika matične osnovne škole i područnih škola jedan dan u tjednu mogu besplatno konzumirati voće, povrće te jedan dan u tjednu mlijeko i mliječne proizvode.

Omogućavanjem dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda školskoj djeci nastoje se promovirati zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani kako bi se spriječila debljina i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi. Također se nastoje oblikovati prehrambene navike djece u cilju ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli.

– Zahvaljujući ovom hvalevrijednom projektu naše škole djeci će biti osigurani besplatni zdravi obroci koji su neophodni za funkcioniranje i rast organizma. Osim toga, pomaže se i našim OPG-ima koji prezentiraju i plasiraju svoje domaće proizvode putem ovog projekta- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

specijalno vozilo

FOTO/VIDEO Testira se mašina koja će glancati žute ploče i ostatak trga, električna je, bešumna i blaga prema tlakavcima

Radovi na Zrinskom trgu u samom su finišu, a nakon što dobije sve dozvole i bude predan na korištenje...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti