povećanje standarda

Grad Đurđevac namjerava u Dječjem vrtiću Maslačak preko projekta zaposliti četiri odgojiteljice

Vrtić ima 18 odgojnih skupina i 38 odgojiteljica, a zahvaljujući materijalnim uvjetima i programima, svrstan je među najbolje vrtiće u Hrvatskoj

09:43h
0
Dječji vrtić Maslačak
Foto: Grad Đurđevac

Grad Đurđevac je prijavio projekt kojim bi se osiguralo sufinanciranje plaća za četiri odgojiteljice kroz 11 mjeseci u Dječjem vrtiću Maslačak.

Vrijednost projekta iznosi oko 412 tisuće kuna, a rezultat je prijave na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Đurđevački vrtić ima 18 odgojnih skupina i 38 odgojiteljica, a zahvaljujući materijalnim uvjetima i programima, svrstan je među najbolje vrtiće u Hrvatskoj.

– Unazad nekoliko godina uspješno smo podigli standard usluge u vrtiću i to povlačenjem EU sredstava preko prijavljenih projekata, čime smo našim najmlađima osigurali najbolje materijalne uvjete smještaja u vrtiću te najviše ponuđenih obrazovnih programa. Iako je već sada ljestvica podignuta visoko mi i dalje radimo na uvođenju novih programa i aktivnosti– istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči te dodao kao se već iduće godine kreće s radovima na nadogradnji vrtića za još osam vrtićkih skupina.

Nakon što je Grad potpuno uredio vrtić i energetski ga obnovio, uspješno je osigurao EU sredstva za zapošljavanje dodatnih ljudi i provođenje 11 kraćih programa, po čemu je ovaj vrtić također jedinstven u Hrvatskoj. Od iduće godine vrtić će postati dvojezičan, uvodi se engleski jezik, ali i izborni francuski.

– Sva djeca s područja grada i prigradskih naselja su upisana u vrtić te nemamo listu čekanja. Želimo našim najmlađim sugrađanima omogućiti najviši standard, jer su oni budućnost ovoga grada, a ovaj projekt je samo nadogradnja na postojeće projekte – zaključio je gradonačelnik Janči.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW