1.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Dobar potica

Grad Đurđevac osigurao 106 stipendija, studenti odmah po položenom ispitu dobivaju isplatu
G

Podsjećamo da Grad Đurđevac redovnim studentima odobrava iznos od 50 kn po ostvarenim ECTS bodovima, a maksimalno 3000 kuna u akademskoj godini, dok se studentske stipendije studentima koji studiraju u Đurđevcu, odobravaju u iznosu od 100 kuna po ostvarenim ECTS bodovima, a najviše do 6000 kuna u akademskoj godini

Ne propustite

Prije nekoliko dana u Đurđevcu se okupilo čak 106 studenata kako bi u hostelu Borik potpisali ugovore o stipendiranju s gradonačelnikom Hrvojem Jančijem.

- Oglas -

Uz Jančija je bio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković.

–  Velika je i značajna stvar da smo uspješno osigurali stipendije za sve prijavljene redovne studente s područja grada Đurđevca koji studiraju na preddiplomskim i diplomskim studijima na području Republike Hrvatske te za sve redovne i izvanredne studente koji studiraju na preddiplomskom stručnom studiju računarstva i informatike u Đurđevcu. Cilj nam je da potaknemo što više mladih da studiraju, da uspješno završavaju studije ta da nakon toga pronađu željene poslove za koje će biti adekvatno plaćeni. Želja nam je da svi vi ostanete ovdje živjeti, da ovdje stvarate bolju budućnost za sebe, ali i za sve nas. Na vama je velika odgovornost jer se od vas puno očekuje, već sutra ćete se naći na odgovornim pozicijama te će te značajno utjecati na razvoj cijele naše zajednice i našega kraja – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je svima poželio uspjeh na nadolazećim ispitnim rokovima.

Foto: Grad Đurđevac

Lacković je dodao kako je Đurđevac jedan od gradova koji su odavno shvatili da treba podržavati i financirati znanje.

- Oglas -

– Izrazito smo ponosni na činjenicu da smo sveučilišni grad, da imamo u svom gradu sveučilište koje olakšava studiranje onima studentima koji možda nisi imali uvjete studirati negdje drugdje, da studiraju ovdje kod kuće. Grad se razvija i u tom razvoju će trebati mlade i obrazovane ljude. Jedna poruka za vas i poziv: mislim da ne bi trebali tražiti sreću izvan granica Lijepe naše, niti naše Podravine i planirajte svoj budući život ovdje – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Lacković.

Foto: Grad Đurđevac

Podsjećamo da Grad Đurđevac redovnim studentima odobrava iznos od 50 kn po ostvarenim ECTS bodovima, a maksimalno 3000 kuna u akademskoj godini, dok se studentske stipendije studentima koji studiraju u Đurđevcu, odobravaju u iznosu od 100 kuna po ostvarenim ECTS bodovima, a najviše do 6000 kuna u akademskoj godini.

Kako je naglasio gradonačelnik Janči isplata stipendija provodi se svaki petak prema zaprimljenim zahtjevima, a na temelju dostavljene potvrde o položenim ispitima i ostvarenim ECTS bodovima tako da studenti odmah po položenom ispitu dobivaju isplatu.

Nakon svečanog prijema studenti su nastavili zajedničko druženje uz kavu i slastice.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

nikola večenaj leportinov

Kao dijete klečao je pod puškom mađarskog vojnika, prvu izložbu imao je kao Podravkin portir, a danas boluje od Parkinsa i živi u domu:...

Naivno slikarstvo karakteristično je po motivima iz svakodnevnog života, prekrasnim krajolicima, živim bojama, a osobito po jedinstvenom slikanju na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti