nova školska godina

Grad Đurđevac osnovnoškolcima sufinancira bilježnice i radne materijale, srednjoškolcima 500 kuna za nabavu udžbenika

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školskim klupama, tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale.

10:51h
0
Foto: djurdjevac.hr

Grad Đurđevac će i u ovoj školskoj godini pomoći roditeljima osnovnoškolaca u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala.

Naime, Odlukom o odobrenju sredstava za nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala za učenike Osnovne škole Đurđevac, Područne škole u Suhoj Kataleni, sufinanciranje nabave udžbenika  za učenike srednjih škola i sufinanciranje školskog pribora za učenike Područne škole za djecu s teškoćama donesenom na sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca, danas je to i potvrđeno.

– U proračunu za ovu godinu osigurali smo sredstva u iznosu od 500.000 kuna za nabavu udžbenika za srednjoškolce te nabavu radnih bilježnica i materijala za osnovnoškolce uključujući i učenike Područne škole Suha Katalena čiji osnivač nije Grad Đurđevac. Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava udžbenike, dok će Grad Đurđevac u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

– I ove godine se sufinancira nabava školskog pribora u iznosu od 500 kuna za sve učenike Odjela za djecu s teškoćama, što uključuje i djecu koja dolaze iz okolnih općina – naglasio je gradonačelnik.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školskim klupama, tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale.

– Ovo je već sedma godina kako Grad Đurđevac sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica te na taj način pomaže roditeljima. Ove su godine zaista svi u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova– rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je dodao kako je važno ulagati u školstvo i znanje jer su upravo djeca budućnost grada.

Već tradicionalno, Grad će prvašiće na prvi školski dan razveseliti i novim pernicama kako bi im se uljepšao početak školovanja i olakšalo svladavanje školskih obveza. Sve je to samo nastavak mjera koje Grad svake školske godine osigurava za svoje učenike.