veliki planovi

Grad Đurđevac u suradnji s Hrvatskim vodama kreće u projekt odvajanja kanalizacijske i oborinske odvodnje u Vinogradskoj ulici na Ledinama

Unatoč velikoj količini vode sustav je izdržao najveći vodeni val koji je kroz Đurđevac prošao u subotu.

09:53h
0
Foto: Grad Đurđevac

Gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković te direktor Komunalija, Tomislav Kolarić obišli su vodne građevine i sustave odvodnje na području grada koji su  bili pod velikim opterećenjem zbog obilnih padalina i topljenja snijega.


Na području grada postoje miješani sustavi odvodnje u kojima se miješa kanalizacijska i oborinska voda, a koji u situacijama preopterećenosti stvaraju probleme građanima.

Unatoč velikoj količini vode sustav je izdržao najveći vodeni val koji je kroz Đurđevac prošao u subotu.

Ove godine Grad Đurđevac u suradnji s Hrvatskim vodama kreće u projekt kojim će se u cijelosti odvojiti kanalizacijska i oborinska odvodnja u Vinogradskoj ulici na Ledinama.

U prvoj fazi projekta planiraju se urediti odvodni kanali koji prolaze Poslovnom zonom B do Basaričekove ulice, a u drugoj fazi će se u cijelosti rasteretiti središte grada od voda.

Ukupna vrijednost ove investicije iznosi tri milijuna kuna, a nakon dovršetka projekta moći će se zacijeviti kanal koji prolazi u blizini ŠRC-a, te će se na taj način stvoriti prostor za izgradnju planiranog pomoćnog terena.

Kanali niže kategorije važnosti na području grada nezadovoljavajuće se održavaju te će Grad zatražiti od nadležnih pokretanje radova na uređenju.

čitam...