evo što i kako

Grad ekspresno reagirao nakon našeg članka, odmah krenuli u sanaciju parkinga kod sajmišta, otkrili u čemu je stvar

Prostor sajmišta spada pod kulturno dobro i pod zaštitom je je Ministarstva kulture te se na tom prostoru bez njihove suglasnosti ne mogu obavljati radovi koji bi uključivali gradnju objekata ili asfaltiranja prometnih površina.

13:59h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Nakon što se Jadranko Radić požalio na stanje parkirališta na rubnom dijelu sajmišta pitali smo i Gradsku upravu kakvo je njihovo stajalište. Podsjetimo, parkiralište jako stradava kad su u pitanju padaline, a ni ne odražva se najbolje. Nakon našeg članka reagirali su najbrže što su mogli.

Iz Grada su odgovorili kako je programom predviđeno višekratno, najmanje dva puta godišnje, šljunčanje važnijih putova u naseljima i najmanje jednom ostalih godišnjih putova. isto to održavanje iziskuje velike troškove zbog izraženih bujica uslijed proloma oblaka ili dugotrajnih kiša. Te putove je potrebno stabilizirati kvalitetnim kamenim materijalom koji se može zbiti i kojeg česte bujice ne mogu ugroziti.

Nadalje, tvrde kako učestalost nasipavanja cesta u velikoj mjeri ovisi o vremenskim uvjetima. Grad Koprivnica sklopio je četverogodišnji ugovor sa tvrtkom Koming za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada.

– Parkiralište na cjelokupnom prostoru sajmišta je „izvanulično“ koje se nalazi izvan kolnika te je označeno vertikalnom signalizacijom na svim ulazima. Prostor sajmišta spada pod kulturno dobro i pod zaštitom je je Ministarstva kulture te se na tom prostoru bez njihove suglasnosti ne mogu obavljati radovi koji bi uključivali gradnju objekata ili asfaltiranja prometnih površina – stoji u odgovoru Grada.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Komunalac kao vlasnik i upravitelj sajmišta održava taj prostor što uključuje košnju svakih sedam dana (više od 50.000 m2), prikupljanje i odvoz otpada nakon sajmenog dana (7 do 14 m3 otpada tjedno) te održavanje šljunčanog puta što predstavlja veliki izdatak. Stoga je početkom travnja ove godine Komunalac uveo naplatu parkiranja kako bi donekle pokrio troškove održavanja – rekli su nam u Gradu i dodali kako u blizini sajmišta postoji još parkirališta od kojih se pješice može doći do sajmišta. Održavanje neasfaltiranog puta je zahtjevno jer nakon svake kiše ili zimske službe zahtijeva intervenciju.

Danas će tijekom dana na spomenuto parkiralište biti dovezen materijal za zapunu nastalih udubina i oštećenja spomenute lokacije, koja će se postupno izravnati, rekli su nam iz Grada. 

Glavno saniranje obavit će se nakon što to vremenske prilike dozvole. Naime, potrebno je nekoliko dana da se oštećeno područje posuši kako bi se moglo na kvalitetan način sanirati. To će se najvjerojatnije dogoditi u utorak, 19. studenoga nakon sajmenog dana (ponedjeljak) jer se tada očekuje veliki priljev vozila, a kako ne bi došlo do ponovnog oštećenja novosaniranog područja. Napominjemo, izvođenje sanacije isključivo ovisi o povoljnim vremenskim uvjetima – završava priopćenje Grada.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

čitam...
Loading...