1.2 C
Koprivnica
Subota, 28. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Grad i Županija spremni osigurati prijevoz školarcima ukoliko će država štedjeti na njima
G

Ne propustite

Hoće li najave ministra obrazovanja, znanosti i sporta Vedrana Mornara, kako će se potrebne uštede u njegovu resoru ostvariti na školskom prijevozu, imati utjecaja i na kvalitetu prijevoza učenika u Podravini i Prigorju, provjerili smo u Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji.

- Oglas -

Dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić kaže da je Grad spreman na sve, jer gradskoj je upravi na prvom mjestu interes građana:

– Što se tiče prijevoza gradskih školaraca, naravno da neće imati utjecaja jer što god da dođe od države, mi ćemo se tome prilagoditi i zaštititi apsolutno gradske školarce i roditelje gradskim sredstvima. A u neke daljnje i detaljnije analize ne bih ovog trena ulazio jer nemamo još nikakav službeni istup ili službeni dopis od ministra Mornara – rekao je Jakšić.

- Oglas -

Nešto je rječitiji podravsko-prigorski dožupan Ivan Pal. Kaže da su u županiji još ranije očekivali sličan scenarij jer od kako provode program sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca, država je svako malo s obećanih 75 smanjila svoj udio na svega 50% pokrivanja troškova prijevoza. Preostalu polovicu dijele Županija i prijevoznik – u ovom slučaju Čazmatrans, dok roditelji u mjesečnoj karti participiraju s 50 kuna mjesečno.

– Mi ne odustajemo od ovog projekta jer smatramo da je na taj način dostupnost srednje škole svim učenicima u Koprivničko-križevačkoj županiji jednaka. To je jedan dugoročni projekt. Mi nemamo ništa drugo nego sad – ako želimo taj projekt održati naći načina kako tih 50% nadoknaditi. Imamo ozbiljne izračune i pripreme oko toga. Na isto tako očekuje rebalans u rujnu. Ja sam duboko uvjeren u to da ćemo iznaći načina kako našim srednjoškolcima osigurati da barem približno jeftino ili gotovo na isti način se voze – kaže Pal.

Možda će i sami roditelji morati izdvojiti nešto više od dosadašnjih simboličnih 50 kuna, kaže dožupan Pal, te podsjeća da Županija skrbi za više od 9.000 učenika. Benefit školskog prijevoza koristi više od polovice srednjoškolaca, njih 2.300. U županijskom proračunu je za pokrivanje troškova prijevoza osigurano 5,8 milijuna kuna, a za primjer konkretnih troškova dožupan Pal je naveo ožujak kad je prijevoz srednjoškolaca koštao više od 2 milijuna kuna.

Izvor: www.radio-drava.hr 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

noć muzeja

FOTO Picoki učili o elektrografiji, fenomenu Đurđevačkih pijesaka i uživali u djelima Lackovića Croate, E. Janković Hapavel: Godišnje brojimo 18.000 posjetitelja

Pod geslom "Muzeji su važni" sinoć je diljem Hrvatske održana najveća kulturna manifestacija Noć muzeja. Kako je bilo u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti