Kolektivna sadnja drveća u Hrvatskoj

Grad Koprivnica i Komunalac osmislili aktivnost “Rastimo zajedno” u sklopu koje će se sutra saditi autohtone voćke

Cilj ove akcije je da djeca iz prakse uče o biljnom svijetu te o važnosti očuvanja našeg okoliša. Voćnjak će postati  mjesto škole prirode o kojem će zajedno voditi brigu učenici, učitelji i djelatnici Komunalca tijekom cijele godine.

10:40h
0
Ilustracija
Ilustracija // Twenty20

“Kolektivna sadnja drveća u Hrvatskoj” akcija je koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.


Grad Koprivnica i GKP Komunalac podržavaju inicijativu, no samostalno su zajedno sa ustanovama koje djeluju na području grada Koprivnice osmisli aktivnost pod motom “Rastimo zajedno” prilikom koje će se saditi autohtone sadnice voćaka, sutra 25. listopada u devet sati kod gradskih bazena Cerine.

Zajedno sa svim generacijama, školama, vrtićima, umirovljenicima, posadit će se 80-tak sadnica autohtonih voćaka koje su donirala djeca i roditelji iz osnovnih i srednjih škola, dječjih vrtića i gradskih ustanova.

Cilj ove akcije je da djeca iz prakse uče o biljnom svijetu te o važnosti očuvanja našeg okoliša. Voćnjak će postati  mjesto škole prirode o kojem će zajedno voditi brigu učenici, učitelji i djelatnici Komunalca tijekom cijele godine te će biti mjesto edukativnih aktivnosti.

– Pozivamo vas da se pridružite i zajedno s nama podržite ovu hvalevrijednu akciju, učinimo zajedno naš zeleni grad još zelenijim. Zahvaljujemo svim građanima, ustanovama, tvrtkama i udrugama koje će doprinijeti ozelenjivanju vlastite životne i radne sredine – poručuju iz Grada.

čitam...