tradicija

Grad Koprivnica i ove će godine novčano pomoći umirovljenike s 200 kuna božićnice

Sredstva će se uplaćivati onim umirovljenicima čija ukupna mirovina (tuzemna i inozemna) za listopad 2021. godine, zajedno s dodacima, ne prelazi 2000 kuna

10:39h
0
Foto: Jurica Karan
Ilustracija // Foto: Jurica Karan

Već po tradiciji, u gradu Koprivnici odlučili su novčano pomoći umirovljenike i osobe s invaliditetom, a sve povodom Božića, koji nam je svakim danom sve bliže.

Naime, u gradskim aktima koje potpisuju gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, i gradonačelnik Mišel Jakšić, vidljivo je da se u gradskom proračunu odobravaju sredstva za božićno darivanje u visini od 200 kuna.

Sredstva će se uplaćivati onim umirovljenicima čija ukupna mirovina (tuzemna i
inozemna) za listopad 2021. godine, zajedno s dodacima, ne prelazi 2000 kuna. Također, 200 kuna dobit će osobe s invaliditetom korisnika osobne invalidnine, a sve sukladno propisima iz područja socijalne skrbi.

– Novčana naknada za tjelesno oštećenje i doplatak za pomoć i njegu, kao naknade ostvarene po osnovi određenih invaliditeta i teško narušenog zdravlja, ne uračunavaju se u prihode, stoga ih nije potrebno uračunavati niti u iznos mirovine prigodom isplate dara umirovljenicima – poručuju iz grada.

Točan datum podijele božićnica još se ne zna, no možemo pretpostaviti kako će to biti u prvoj polovici prosinca. Osobama s invaliditetom sredstva će se uplaćivati poštanskom uplatnicom ili isplatom na tekući/žiro račun.