Grad Koprivnica preko mjera aktivne politike zapošljava novih 16 osoba

10:02h
0
Mišel Jakšić, zamjenik koprivničke gradonačelnice

U Gradu Koprivnici nastavljaju koristiti pogodnosti i prilike iz nacionalnog programa poticanja zapošljavanja. Preko tih programa zaposlit će mlade visokoobrazovane ljude, ali i građane koji spadaju u skupinu dugo nezaposlenih, najavio je to zamjenik gradonačelnici Mišel Jakšić.

Priliku za prvo radno mjesto dobit će devetero mladih ljudi:

– I dalje ćemo koristiti mogućnosti koje nam omogućava doista dobar program koji daje veliku priliku mladim ljudima da se stručno osposobe, polože državni ispit i da steknu ona prva radna znanja i navike koje će im se upisati u radnu knjižnicu. Isto tako omogućava nama da dobijemo ponešto i novih ideja i kreativnost i novi polet. Samo bih dodao kao mali motiv da je nešto ljudi koji su prolazili kroz stručno osposobljavanje ostao i raditi u gradskoj upravi.

U gradskoj tvrtki Kampus zaposlit će građane Koprivnice preko programa javnih radova.

– Troškove tog zapošljavanja će snositi država. Radi se o iznosu =3.553,66 kn bruto plaće dok će Kampus ili gradska uprava snositi troškove zaštitne odjeće i obuće i sredstava za rad.

Država će tako financirati zapošljavanje sedmero građana koji će raditi na održavanju prostora Kampusa, zaključio je dogradonačelnik Jakšić te najavio da program javnih radova trenutno osmišljavaju i u koprivničkom Komunalcu.

Izvor: www.radio-drava.hr