raspisani natječaji

Grad Koprivnica za umjetnike i kulturne sadržaje izdvaja gotovo dva milijuna kuna

Cilj javnih poziva je pružiti potporu civilnom društvu i ranjivim skupinama, kazao je Jakšić

14:44h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ako je suditi po visini dostupnih financija putem javnih natječaja, brojni umjetnici i kulturne udruge u 2022. godini imat će razloga za veselje. Naime, Grad Koprivnica je raspisao 11 javnih poziva kojima će sufinancirati programe, projekte, manifestacije, festivale, prijevoz i tehničku opremu/razglas udrugama građana, organizacijama civilnog društva u kulturi, samostalnim umjetnicima i pravnim osobama iz kreativnih i kulturnih industrija.

Svi oni na raspolaganju imaju ukupno 1.98 milijuna kuna.

– Cilj javnih poziva je pružiti potporu civilnom društvu i ranjivim skupinama te razvoj kulturnih i turističkih sadržaja, odnosno unapređenje kvalitete života građana – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Javni pozivi za sufinanciranje programa i projekata udruga građana, organizacija civilnog društva u kulturi i samostalnih umjetnika otvoreni će biti do 7. veljače 2022. godine, Javni poziv za sufinanciranje projekta kulturnih i kreativnih industrija otvoren će biti do 4. ožujka 2022. godine, a javni pozivi za sufinanciranje manifestacija, festivala, prijevoza i tehničke opreme/razglas otvoreni će biti do 15. prosinca 2022. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.

Koliko sredstava je namijenjeno za koji sektor pogledajte u nastavku.