15.1 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
sunčani krovovi

Grad Križevci će sufinancirati fotonaponske elektrane na krovovima obiteljskih kuća
G

U velikoj gradskoj vijećnici gradonačelnik Rajn potpisao je s 11 novih korisnika ugovore o sufinanciranju korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju.

Ne propustite

Grad Križevci je prošle godine krenuo s poticanjem građana na postavljanje fotonaponskih elektrana na krovove svojih obiteljskih kuća i to kroz program sufinanciranja istog.

Prošle godine bilo je njih samo troje, a ove godine je gradonačelnik Mario Rajn danas, 10. rujna, u velikoj gradskoj vijećnici s 11 novih korisnika potpisao ugovore o sufinanciranju korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju.

Svi korisnici ostvarili su pravo na maksimalni iznos potpore, 20.000 kuna, te su prilikom potpisivanja ugovora istaknuli zadovoljstvo provedbom ovog programa kojim će pokriti dio troškova izgradnje fotonaponske elektrane. Dodali su kako su pratili projekt Križevačkih sunčanih krovova i prošlogodišnje potpore za sufinanciranje projektne dokumentacije, ali i same izgradnje fotonaponske elektrane što ih je potaknulo da i oni počnu koristiti besplatnu solarnu energiju za proizvodnju električne energije čime će u konačnici ostvariti značajne uštede, a investicija će se isplatiti već kroz nekoliko godina.

Gradonačelnik Mario Rajn još je jednom naglasio kako je cilj grada postati energetski neovisan grad do 2030. godine i kako je bitno na isto poticati građane, a najbolji način za to je upravo pružanjem financijske podrške.

Foto: Grad Križevci

Istaknuo je i zadovoljstvo što je ove godine čak 11 novih korisnika ove potpore i izrazio nadu da će ih iz godine u godinu biti sve više. Grad Križevci je Javni poziv za sufinanciranje izgradnje sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima objavio početkom kolovoza, a njemu je prethodio poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije odnosno izradu glavnog projekta sunčane elektrane putem kojeg je ove godine potporu ostvarilo čak 17 sugrađana dok ih je godinu prije bilo samo dvoje.

Sve ovo pokazuje da su Križevčanke i Križevčani shvatili prednosti korištenja obnovljivih izvora energije te se sve više odlučuju na izgradnju fotonaponskih elektrana na krovove svojih obiteljskih kuća.

Potpisivanju ugovora, uz gradonačelnika Marija Rajna, prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te upraviteljica energetske zadruge KLIK Sanela Mikulčić Šantić.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

moda s ulica

FOTO Izdvojili smo 20 najboljih street style izdanja u kojima je traper glavni hit

I Podravke i Prigorke dobro znaju da je traper uvijek in, bilo ljeto, bila zima. No kako su nam stigli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti