11.7 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MANJAK MJESTA

Grad Križevci intenzivno razmišlja o proširenju kapaciteta Dječjeg vrtića, traži si najbolje moguće rješenje
G

Dodali su da razumiju zabrinutost i nezadovoljstvo roditelja trenutnom situacijom.

Ne propustite

U posljednje vrijeme u križevačku Gradsku upravu stižu učestali upiti roditelja čija se djeca nisu uspjela upisati u Dječji vrtić Križevci, a s obzirom na to da je ovo druga godina u kojoj je značajniji broj djece ostao neupisan zbog manjka mjesta, Grad intenzivno radi na rješavanju ovog problema.

– Prošlu godinu ušli smo u značajnu investiciju od gotovo pet milijuna kuna energetske obnove Dječjeg vrtića, a u čemu je uz dio nepovratnih sredstava, značajan bio i financijski udio Grada. Ovo je prva značajna obnova zgrade vrtića od njezine izgradnje i bila je nužna kako bi se osigurali primjerni uvjeti te povećala sigurnost djece, a što nam je prioritet – poručili su iz Grada.

Sada kada je obnovljen postojeći objekt, Grad može razmišljati o proširenju kapaciteta, a s obzirom na sve one uvjete sukladne Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i obrazovanja, riječ je o vrlo zahtjevnom projektu, kako prostorno-uvjetnom, tako i financijskom.

– Već smo prošle godine raspisali javni poziv za proširenje kapaciteta, no pošto nije bilo zainteresiranih, kako u već postojećim privatnim dječjim vrtićima, tako ni novih inicijativa, ove godine krenuli smo u novom smjeru te se intenzivno radi na pronalaženju rješenja za proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića Križevci – rekli su.

Dodali su da razumiju zabrinutost i nezadovoljstvo roditelja trenutnom situacijom.

– No, podsjećamo da Grad sufinancira smještaj djece i u ostalim vrtićima na području Grada Križevaca te molimo roditelje da provjere ima li u tim vrtićima još mjesta. Svakako ćemo i dalje intenzivno raditi na rješenju ovog problema te molimo roditelje za još malo strpljenja – zaključili su.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

TRENUTAK ZA SMIJEH

[VIC DANA] Došla dva siromaha u restoran

Nađu se dva siromaha ispred restorana i odluče ući i najesti se, pa što bude. Uđe prvi, najede se i...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti