Potpore male vrijednosti

Grad Ludbreg kroz dvije nove mjere potiče uzgoj krmača i svinja za tov

S obzirom, na visinu osiguranih sredstava u Proračunu dodijeljena su sredstva za 23 zahtjeva za potporu prema redoslijedu zaprimanja zahtjeva. Ostali zaprimljeni zahtjevi, a koji udovoljavaju uvjetima javnog poziva, bit će isplaćeni nakon što se osiguraju dodatna sredstva u Proračunu Grada Ludbrega. 

10:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Grad Ludbreg ovih je dana isplatio gotovo 50 tisuća kuna potpora male vrijednosti za poticanje malih proizvođača svinja na području Grada Ludbrega za 2017. godinu.


Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje malih proizvođača svinja na području Grada Ludbrega za 2017. godinu bio je otvoren od 31. ožujka do 15. lipnja 2017. godine.  S obzirom, na visinu osiguranih sredstava u Proračunu dodijeljena su sredstva za 23 zahtjeva za potporu prema redoslijedu zaprimanja zahtjeva. Ostali zaprimljeni zahtjevi, a koji udovoljavaju uvjetima javnog poziva, bit će isplaćeni nakon što se osiguraju dodatna sredstva u Proračunu Grada Ludbrega.

-Cilj je bio kratkoročnim mjerama i dugoročnim projektima pružiti šansu opstanku i razvoju svinjogojstva na području Grada Ludbrega. Potporom se želi potaknuti opstanak i razvoj malih proizvođača svinja. – objasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Sredstva su dodijeljena za dvije mjere. Prvom se potiče uzgoj, držanje te kupnja krmača za uzgoj na području Grada Ludbrega. Potpora će se odobriti korisniku za uzgoj i držanje krmača na domaćinstvu za rasplod od minimalno 2 do maksimalno 5 krmača u tekućoj godini u iznosu od 500,00 kn po krmači.

Drugom se potiče uzgoj, držanje te kupnja svinja za uzgoj na području Grada Ludbrega. Potpora će se odobriti korisniku za uzgoj i držanje tovljenika za potrebe vlastitog  domaćinstva minimalne težine od 80 kg nadalje. Potpora će se isplaćivati korisniku koji drži minimalno 3 komada svinja, a maksimalno 5 komada u iznosu od 300,00 kn po svinji.

čitam...