javna uprava

Grad Ludbreg i Križevci bez božićnica, Koprivnica isplaćuje 1100, a županija 1000 kuna. U Đurđevcu još ne znaju iznos

Grad Koprivnica je osigurao isplatu božićnica i za zaposlene u privatnim vrtićima. Za njihove božićnice također je osiguran iznos od 1100 kuna po zaposlenom, javljaju iz grada.

12:14h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

U jeku koronakrize gospodarska je situacija sve lošija, a mi smo provjerili kakva je situacija s isplatom božićnica u javnom sektoru Podravine i Prigorja.


Dva grada u Podravini i Prigorju neće isplaćivati božićnice svojim zaposlenicima ni djelatnicima gradskih ustanova.

Jedan je Ludbreg, gdje su nam samo kratko rekli kako ju zaposlenici neće primiti. Drugi grad u kojem neće biti isplata za zaposlenike su Križevci.

– S obzirom na trenutnu situaciju i krizu koju je uzrokovala pandemija COVID-19, ove
godine neće biti božićnica za djelatnike Gradske uprave Grada Križevaca, baš kao što nije
bilo ni uskrsnica ni regresa – kažu iz grada.

U Đurđevcu će također biti isplaćen dar, no još nije poznato u kojoj svoti, a o čemu odlučuje gradonačelnik. Lani im je isplaćeno 1000 kuna.

Djelatnike u sustavu grada Koprivnice obradovat će božićnice u iznosu od 1100 kuna.

– Sukladno važećem Kolektivnom ugovoru, ove godine isplatit će se božićnice zaposlenima u sustavu Grada u iznosu od 1100 kuna. Riječ je o zaposlenima u gradskom vrtiću, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, zaposlenima u kulturi te gradskim službenicima. Također je važno za istaknuti kako je Grad osigurao isplatu božićnica za zaposlene u privatnim vrtićima. Za njihove božićnice također je osiguran iznos od 1100 kuna po zaposlenom – javljaju iz grada.

Županijski službenici ove će godine biti bogatiji za 1000 kuna.

– Sukladno izmjeni Kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u upravnim tijelima županije, službenicima i namještenicima božićnica će biti isplaćena u iznosu od 1000 kuna. Iznos je isti kao i prošle godine – navode iz županije.

 

čitam...