Grad osniva novo trgovačko društvo koje će upravljati imovinom sveučilišnog kampusa

16:47h
0
Održana sjednica gradskog vijeća // foto: Ivan Brkić

Na sjednici Gradskog vijeća koja je u ponedjeljak održana u Gradskoj vijećnici donijeta je odluka o osnivanju novog trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću. Novo trgovačko društvo upravljat će imovinom budućeg sveučilišnog kampusa, a odluka je donijeta većinom glasova.

Kao što se i očekivalo vijećnici iz kluba HDZ-a i HSS-a protivili su se takvoj odluci.

– U ime kluba HDZ-a i HSS-a protestiram na ovu odluku. Mišljenja smo da se sve može obavljati u jednom trgovačkom društvu i da otvaranje novih nije potrebno jer je dobro poznato čemu sve to vodi – rekao je Stanislav Biondić, aludirajući pritom vjerojatno na nova zapošljavanja.

Njegove riječi nisu se svidjele koprivničkom gradonačelniku Zvonimiru Mršiću koji je rekao da je formiranje ovoga društva i te kako potrebno.

– Riječ je o velikom kompleksu s kojim imamo velike planove i nemoguće je da se uz sve ostale poslove netko još i dodatno bavi sveučilišnim kampusom. A što se tiče zapošljavnja, već sam rekao da će tamo biti zaposleni koprivnički branitelji i ne znam zašto bi netko bio protiv toga – zaključio je Mršić.

Na dnevnom redu našla se i točka o prihvaćanju izmjena Sporazuma o osnivanju ustanove „Regionalna Energetska Agencija Sjever“. Ta odluka također je prihvaćena većinom glasova (HDZ i HSS protiv), a ovdje svakako treba naglasiti da je grad Bjelovar izašao iz tog Sporazuma te da su se ostala tri grada (Koprivnica, Varaždin i Virovitica) složila da dio Bjelovara preuzme grad Koprivnica.

Što se tiče ostalih točaka dnevnog reda, one su prihvaćene jednoglasno, a svakako valja izdvojiti podatak da su na današnjoj sjednici izabrani budući suci porotnici.Na današnjoj sjednici vijećnici su se po prvi puta koristili laptopima // foto: Ivan Brkić

Naime, Odbor za izbor i imenovanje gradskom je vijeću predložio 10 imena koja su izabrana slučajnim odabirom. Svi odabrani su iz Koprivnice, a to su Vinko Pernjak, Ljubica Dolenec, Marijan Hlevnjak, Helena Prebegović, Štefanija Ferčec, Božidar Bartolec, Željko Knežević, Dubravka Horvatić, Dragutin Vazdar i Zlatko Jertec. Oni su izabrani među 96 kandidata, što je do sada daleko najveći broj pristiglih zahtjeva za ovaj posao.

Na kraju napomenimo da su vijećnici na današnjoj sjednici po prvi put ispred sebe imali prijenosna računala koja će im i ubuduće olakšavati rad te da su, isto tako po prvi put, sjednici nazočili učenici koprivničke Gimnazije.

čitam...