Grad prodaje nekretninu u Starčevićevoj za 1,12 milijuna kuna

12:05h
0
Javna dražba bit će u četvrtak ujutro
Zgrada u Starčevićevoj // Foto: arhiva

Grad Koprivnica prodaje nekretninu u Starčevićevoj ulici.

Riječ je o zemljištu i zgradi u kojoj su svojevremeno prostor za rad imale političke stranke. No, kako im je, prema mišljenju revizije, trebalo naplaćivati stanarinu, gostoprimstvo im je otkazano, što je svojevremeno izazvalo negativne reakcije gradskih pravaša. A zašto su se odlučili na prodaju, rekao je dogradonačelnik Mišel Jakšić.


– Sama je nekretnina u vrlo lošem stanju i zahtijeva značajna ulaganja. Prema DPU zone A11 postojeća čestica predviđena je za formiranje nove građevinske parcele i stambeno-poslovne namjene. Mi u ovom trenutku ne želimo ulagati u zgradu takve namjene. Odlučili smo prodati nekretninu i zemljište putem javne dražbe – kaže Jakšić.

Vladajuće u toj namjeri, kaže dogradonačelnik Jakšić, neće ponukati ni kritike oporbe iz čijih se redova moglo čuti da aktualna vlast prodaje gradsko srebro.

– Oni dosta lelujaju. Malo nas napucavaju da eto skupljamo nekretnine, pa zašto nešto ne prodajemo, pa zašto prodajemo. Jednostavno na to nemamo vremena trošit naše vrijeme i vrijeme naših građana. Moramo se spremati za nove investicije i nove stvari i naći si prioritete – kaže Jakšić.

A ima li zainteresiranih za kupnju, vidjet će se u četvrtak ujutro za kad je najavljena javna dražba. Početna cijena za gradsku zgradu i dvorište u Starčevićevoj ulici je 1.124.250,00 kuna.

čitam...