Opasnost za prolaznike i susjede

Grad s tisuću eura stimulira građane da krenu u rušenje derutnih kuća

07:00h
0
Đurđevačkik trg // Foto: Matija Gudlin

Lacković napominje da svakodnevno primaju pritužbe susjeda ili prolaznika koji se žale na potencijalnu opasnost, jer su se objekti počeli rušiti sami od sebe.

U Đurđevcu i prigarskim naseljima velik problem su objekti u derutnom stanju koji predstavljaju opasnost za susjede, a i prolaznike.

– Odlučili smo da će grad sa 7, 5 tisuća kuna sufinancirati rušenje takvih objekata te uređenja okoliša i postavljanja ograde – rekao nam je Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca.

Riječ o 70-tak objekata, uglavnom kuća. Lacković napominje da svakodnevno primaju pritužbe susjeda ili prolaznika koji se žale na potencijalnu opasnost, jer su se objekti počeli rušiti sami od sebe.

– Želimo imati uređeniji i sigurniji grad te smo se odlučili na ovu investiciju da građanima olakšamo taj zahvat. Također, prilikom gradnje na tom zemljištu, odobrit ćemo neplaćanje komunalnog doprinosa – objašnjava Lacković.

Rok za rušenje objekata bit će 30 dana, a ako se vlasnici ne odluče na subvenciju, rušenju će pristupiti grad.

– Ako do toga dođe, morat ćemo za trošak rušenja teretiti građane, a to nam nije u interesu. Želimo svima olakšati cjelokupnu proceduru i stimulirati ljude da sami krenu u akciju te pripreme teren za komunalnu infrastrukturu – zaključuje gradonačelnik.

 

čitam...
Loading...