Grad treba novu strategiju za borbu protiv poplava

09:27h
0
Poplava na VAraždinskoj cesti // Foto: Koprivnica.net

Koprivnica se nakon velikih problema zbog poplava i ogromnih količina vode vraća u redovno stanje, rekao nam je to načelnik gradskog Stožera za zaštitu i spašavanje, dogradonačelnik Mišel Jakšić.

– Stvaraju nam probleme ove zemlje, oranice oko grada koje su pune i natopljene vodom i događa nam se recimo problem na Ivanjskoj cesti da jednostavno, unatoč kanalima koji su prohodni, unatoč svemu onome što smo napravili, da se voda jednostavno vraća sa zemlje prema kućama, ali vjerujemo da ćemo i to uskoro staviti pod kontrolu.

Mišel Jakšić // Foto: Koprivnica.netJakšić je zadovoljan reakcijom svih nadležnih službi ali i samih građana, no i ova prilika je pokazala da Grad, bez obzira na nadležnost Hrvatskih voda, neke stvari mora učiniti sam:

– Iako svi kanali su u nadležnosti Hrvatskih voda, očito je da tu nemamo baš puno kruha i morat ćemo naći neko svoje rješenje.

Jakšić je tako najavio da će strategiju rješavanja viška vode s područja grada Koprivnice dogovoriti sa stručnjacima Koprivničkih voda, Kominga, Komunalca i Odjela za izgradnju grada.

Izvor: www.radio-drava.hr