NAJNOVIJI PODACI

Grad uskladio brojke, 20 mališana nije dobilo svoje mjesto u Tratinčici, ali rješenje se nudi kod dadilja

Od nove pedagoške godine planirano je proširenje vrtićkih kapaciteta na Vinici za dvije odgojne skupine, a pripremljena je sva potrebna dokumentacija za izgradnju novih objekata u Herešinu i na Bajeru

13:50h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Ovogodišnji e-upisi u dječji vrtić Tratinčicu, kao prvi digitalni upisi ikada, izazvali su i popriličnu pomutnju pri objavi finalnih rezultata. Budući da je zavrzlama bila poprilična, iz gradske uprave nisu mogli sa sigurnošću koji je broj djece ostao bez svojeg mjesta u vrtiću. Bilo je tu duplih prijava, roditelji su djecu upisivali na više mjesta, neki su se prijavili pa odustali, a bilo je i onih koji nisu pravilno ispunili prijavnice tako da je sve to trebalo uskladiti.

Nakon detaljnog pregledavanja pristigle dokumentacije i konzultacije s koprivničkim dadiljama, stanje se iskristaliziralo.

Završni izvještaj je gotov, a prema podacima koje su nam dostavili iz Grada Koprivnice, čini se da će sve biti u redu i svi će mališani, odnosno njihovi roditelji koji imaju potrebu za smjestiti ih u predškolske ustanove, do jeseni pronaći svoje mjesto i biti zadovoljni i bezbrižni.

Prema tim revidiranim podacima u Dječji vrtić Tratinčica nije upisano 20 mališana, a koji su ispunili uvjete za upis. Istovremeno, iz Grada naglašavaju kako je u obrtima za čuvanje djece slobodno 41 mjesto.

– Nadamo se da će roditelji smještaj za svoju djecu pronaći kod njih. Grad Koprivnica svake godine aktivno radi na povećanju kapaciteta smještaja djece u vrtićima. Najbolji pokazatelj da je tome tako je otvaranje novog objekta u Starigradu s tri odgojne skupine te od nove pedagoške godine planirano proširenje kapaciteta na Vinici za dvije odgojne skupine. Također, pripremljena je sva potrebna dokumentacija za izgradnju novih objekata u Herešinu i na Bajeru – poručili su iz Grada.

Grad Koprivnica subvencionira smještaj za svu koprivničku djecu i to u vrtićima u iznosu od 1.100 kuna, a kod dadilja s 1.000 kuna po djetetu. Dodatno se subvencionira i trošak participacije roditelja i to u iznosu od 100 posto za treće i svako iduće dijete u obitelji, zatim ovisno o socijalnim uvjetima te s 50 posto za smještaj za drugo dijete, za djecu  smještenu kod udomitelja kao i djecu iz jednoroditeljskih obitelji.