Grad volonterski zaposlio 13 visoko obrazovanih pripravnika

11:52h
0
Većina volonterki završila je Ekonomski fakultet // foto: Ivan Brkić

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić u utorak je predstavio projekt „Zapošljavanje volontera“ u kojem će sudjelovati 13 visoko obrazovanih pripravnika sa područja grada Koprivnice.

  Naime, radi se o projektu u koji su uključene mlade osobe sa završenom visokom školom, koje se više od šest mjeseci nalaze na Zavodu za zapošljavanje i koji nemaju ni dana radnog staža. U Koprivnici se trenutno nalazi 13 takvih osoba, a cilj projekta je mladim nezaposlenim osobama, bez radnog iskustva i staža, osigurati ulazak na tržište rada kroz stručno osposobljavanje za rad.                                                                                                                    

 Stručno osposobljavanje traje 12 mjeseci, a nakon toga volonter mora pristupiti stručnom ispitu. Volonteri, koji su izrazili zadovljstvo ovim projektom, biti će raspoređeni po raznim odijelima unutar gradske uprave i tgovačkih društava kojima je osnivač grad Koprivnica, poput Trga d.o.o., a za svoje volontiranje dobivat će naknadu u iznosu od 1.600 kuna. Ukupne troškove volontera u cijelosti snosi Hrvatski zavod za zapošljavanje .Pripravnici će volontirati 12 mjeseci // foto: Ivan Brkić