Grad zasmradila gnojnica s obližnjih polja

09:39h
0
Gradom se već nekoliko dana širi nesnosan smrad // Ilustracija

Naš je portal posljednjih dana zatrpan pritužbama građana na neugodni miris koji se širi Koprivnicom još od utorka. Kako su s početkom sunčanog vremena svi izašli u šetnju, ugođaj im je pokvario intenzivan smrad.

Reagirali su i u Gradskoj upravi te su na teren poslani komunalni redari. Nakon dana potrage, pronašli su krivca. Utvrdili da je uzrok nepropisno odložen animalni otpad odnosno gnojnica na poljoprivrednim površinama i to na južnom dijelu općine Peteranec, u općini Koprivnički Bregi, na području Sirovine iza Ulice Miklinovec, te na samom području grada Koprivnice prema naselju Herešin.

Na području grada, na jednoj je nekretnini netko odložio otpad na tuđoj parceli, bez znanja vlasnika, ali je vlasniku naloženo da izvrši zaoravanje. No, pronađen je i poznati vlasnik koji je na svoju nekretninu uz naselje Herešin odvozio kruti i animalni otpad od peradi te je u tijeku inspekcijski postupak. Komunalni redari o svemu su obavijestili poljoprivrednu inspekciju koja je nadležna za daljnje postupanje.

– Kako bi građani Koprivnice znali tko je odvozio animalni otpad, po okončanju inspekcijskog postupka i utvrđivanja svih činjenica javno će se objaviti podaci o prekršiteljima, doznajemo od komunalnog redara Ivana Mikora.