NEBESKI MANEVRI

Građane sinoć uznemirila snažna tutnjava, saznali smo o čemu je riječ

Prema tvrdnjama nekih, zvuk je postao toliko odvratan čudan i glasan da ga je teško opisati, a na momente se činilo da će se nešto strovaliti s neba.

10:24h
0

Na društvenim mrežama jučer se moglo naći komentare građana uznemirenih zbog neobične tutnjave iznad Koprivnice koju su registrirali oko 21 sat.

Prema tvrdnjama nekih, zvuk je bio toliko odvratan, čudan i glasan da ga je teško bilo i opisati, a na momente se činilo da će se nešto strovaliti s neba.

Kako smo doznali, razlog neobične buke na nebu bio je prelet dvaju zrakoplova MC-130J Super Hercules i Combat Shadow II Američkog ratnog zrakoplovstva (USAF).

Letjeli su iz Constante u Rumunjskoj prema sjevernom Jadranu gdje su izveli manevre u sklopu međunarodne vojne vježbe koja je u tijeku. Preko Koprivnice su preletjeli dva puta, oko 17.40 te ponovno oko 20.35 sati (na povratku). Prešli su i preko istočnoga dijela Zagreba, odakle je također prijavljena neobična buka.

Isto se dogodilo i prekjučer kada je nebom iznad Koprivnice preletio jedan avion. Riječ je o turboprop zrakoplovima (s propelerima), letjeli su na oko 6.700 metara visine u dolasku i na oko 7.900 metara u odlasku, i to je razlog buke koja se čula.
Foto // USAF
Foto: screenshot // Izvor: Flightradar24.com
Foto: screenshot // Izvor: Flightradar24.com

čitam...