na javnim prostorima

Građani Koprivnice idući će tjedan moći besplatno surfati bespućima interneta

Minimalna brzina pristupa od 30 Mbps zadovoljiti će sve potrebe današnjih aplikacija i surfanja bespućima interneta.

12:32h
0
Foto: Grad Koprivnica

Besplatni bežični internet u Koprivnici određeno je vrijeme bio dostupan na području Zrinskog trga, no mnogi nisu bili zadovoljni njegovom funkcionalnošću, stabilnošću i brzinom. To je prepoznala i Gradska uprava tako da je 2016. godine za vrijeme manifestacije Koprivnička bajka, osigurala novu gradsku mrežu koja je dosad pokrivala područje Zrinskog trga i Gradskog parka.

No, ova 2020. godina donosi još neke novitete što se tiče besplatnog interneta.

Ugradnjom opreme na pristupnim točkama, danas se krenulo s projektom besplatnog interneta za građane koji će se nalaziti u javnim prostorima.

Inicijativom WiFi4EU u gradovima i općinama diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice i muzeji. Cilj je inicijative osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima u cijeloj EU.

Foto: Grad Koprivnica

Grad Koprivnica jedan je od gradova koji je dobio vaučer u vrijednosti 15 tisuća eura za nabavu opreme za bežični pristup širokopojasnom internetu. Minimalna brzina pristupa od 30 Mbps zadovoljiti će sve potrebe današnjih aplikacija i surfanja bespućima interneta.

Pristupne točke bit će dostupne na cijelom Zrinskom trgu, Trgu bana Jelačića, na igralištu kod dvorane Branimir, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“, u dvorani kina Velebit, u Domu mladih te na prostoru ispred BicKo stanice preko puta Gimnazije „Fran Galović“.

Početak korištenja besplatnog interneta na spomenutim lokacija očekuje se kroz tjedan dana.