Odbor za pritužbe i predstavke grada koprivnice

Građani poslali četiri pritužbe, evo što ih opterećuje, predsjednik Ivica Suvalj: Neki problemi se ne mogu riješiti

- Ono za što se kao predsjednik Odbora zalažem je da se građanima upute jasni i konkretni odgovori. Neki problemi se mogu riješiti, no neki i ne te za to postoje objektivni razlozi. Odbor će se sastajati prema pristiglim predstavkama i pritužbama te nastojati svojim radom poboljšati kvalitetu života građana Koprivnice, zaključio je Suvalj.

11:48h
0
Dan grada Koprivnice // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

U proteklih mjesec dana u Odbor za predstavke i pritužbe Grada Koprivnice pristigle su četiri pritužbe građana, a odnose se na  komunalne probleme.

Točnije, jedan od građana upozorio je na buku i radno vrijeme lokala ‘Orinoco’ u Koprivnici i to tijekom vikenda.

Druga se pritužba odnosila na prometne probleme u ulici Kneza Domagoja, gdje se građanin požalio da bi bilo dobro napraviti pješačku stazu i proširenje kolnika jer se zbog vrtića ‘Igra’ koji se nalazi na kraju ulice povećao promet pa se samim time ugrožava sigurnost pješaka i biciklista.

Uz to, upozorio je na neugodan miris iz predradnika u blizini te lovište.

Ivica Suvalj // Foto: Matija Gudlin

– Također, stigao je i prijedlog za uređenjem bočnih parkirališta u Hercegovačkoj ulici te sanaciji dijela kolnika u Ulici hrvatskih branitelja. Upravni odjeli su razmotrili ove predstavke te poslali odgovore i poduzeli radnje za rješavanje problema. Građani moraju znati da su Mjesni odbori prva stepenica za rješavanje problema. Građani imaju pravo od svojih mjesnih odbornika tražiti da se zauzimaju za rješenje problema na terenu njihovog mjesnog odbora – objasnio je Ivica Suvalj, predsjednik Odbora.

Obveza je da se odgovori pošalji u roku od 30 dana tako da su građanima poslani odgovori na probleme koje su uputili spomenutom Odboru.

– Ono za što se kao predsjednik Odbora zalažem je da se građanima upute jasni i konkretni odgovori. Neki problemi se mogu riješiti, no neki i ne te za to postoje objektivni razlozi. Odbor će se sastajati prema pristiglim predstavkama i pritužbama te nastojati svojim radom poboljšati kvalitetu života građana Koprivnice – zaključio je Suvalj.

Podsjetimo, riječ je o jednom od 17 gradskih odbora, a u ovom će mandatu gradskog vijeća predsjednik biti Ivica Suvalj, član stranke Mreža nezavisnih lista.

Odbor ima još šest članova, Željku Zetović kao potpredsjednicu uz članove Marija Cvrtilu, član, Snježanu Veličan, Bosiljku Koštić, Zorana Kljajića i Mirelu Grošanić.

Građani se mogu obratiti s problemom u pisanom obliku, poslati na adresu Grada Koprivnice i pritom nasloviti na spomenuti odbor.

Također, svoje predstavke i pritužbe mogu ubaciti u poštanski sandučić Gradske vijećnice ili odnijeti u pisarnicu grada Koprivnice koja se nalazi u prizemlju zgrade.