Građani predali 18 pušaka, 64 bombe, 20 mina…

10:39h
0
Akcija je dobila i novi slogan

U sklopu akcije Manje oružja, manje tragedija, policijski su službenici u prvih osam mjeseci od građana koji su dragovoljno željeli predati oružje i streljivo prikupili 18 različitih vrsta pušaka, 8 pištolja, 64 ručne bombe, 20 mina, 196 komada raznih rasprskavajućih sredstava, 7 komada ostalih vrsta oružja, 7 007 komada raznog streljiva i 0,6 kg eksploziva.

Akcija ide dalje; dobila je novi vizualni identitet, odnosno novi slogan spomenute akcije je „Izbacite uljeza”. Osmišljen je i istoimeni strip koji kroz dogodovštine glavnih likova brata i sestre podučava o pravilima ponašanja pri susretu s oružjem i nepoznatim stvarima.


Umjesto da opasne naprave čuvaju kod kuće ili ne daj bože bacaju po odlagalištima otpada, policija i dalje poziva građane da oružje i streljivo predaju bez sankcija. Pritom ih ne trebaju donositi u policiju, dovoljno je da nazovu 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati njihovu anonimnost i sigurnu predaju oružja.

čitam...