GDCK Koprivnica

Građani pružili ruku potrebitima, za Socijalnu samoposlugu prikupljeno je čak 180 kilograma hrane

Iznimno uspješna akcija održala se u Robnom centru KTC u Koprivnici.

09:33h
0
Foto: GDCK Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u ponedjeljak je prikupljalo donacije za Socijalnu samoposlugu. Iznimno uspješna akcija održala se u Robnom centru KTC u Koprivnici.

U četiri sata, koliko je trajala akcija, građani su u kolicima volonterki ostavili oko 180 kilograma različitih prehrambenih proizvoda i četiri komada higijenskih potrepština.

Volonteri su kod ulaza u trgovački centar građanima dijelili letke s popisom namirnica koje su trenutno bile najpotrebnije, a koje mogu kupiti i donirati za potrebe Socijalne samoposluge.

– Ovaj put volontirale su majka i kći. Iznimno nas veseli da se plemenitost pomaganja drugima prenosi u obiteljima, a ta je međugeneracijska suradnja ujedno urodila odličnim rezultatom ove akcije. Svima koji su sudjelovali u prikupljanju prehrambenih i higijenskih artikala za Socijalnu samoposlugu, ili će to učiniti, zahvaljujemo na velikodušnosti i darežljivosti – poručuju iz GDCK Koprivnica.

Među volonterima koji su prikupljali donacija u Robnom centru KTC u Koprivnici i ovaj put su bili umirovljenici uključeni u projekt Volonter penzioner koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. u iznosu od 1.984.964,46 kuna, a provodi se od 19. listopada 2020. godine.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, a partneri su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, Zavod za javno zdravstvo Koprivničko- križevačke županije i Društvo žena Kamengrad, Starigrad.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica

čitam...