predsjednik željko pecak

Građevinci na sastanku u HGK upozorili na probleme pronalaska kadra i prezentirali ETICS

Predsjednik Pecak pozvao je članice da predlažu teme iz građevinarstava i pratećih djelatnosti o kojima se žele educirati i informirati kako bi iskoristili vrijeme u dijelu sezone kada je manje radova.

12:00h
0
Foto: HGK Koprivnica

Članovi Strukovne grupacije građevinske industrije, projektanata i arhitekata pri HGK – ŽK Koprivnica okupili su se u utorak, 4. prosinca, u HGK – ŽK Koprivnica.

Članovi su na početku upoznati sa novim projektom HGK – Digitalna komora. Digitalna komora nova je informacijsko-komunikacijska platforma za e-usluge HGK, dostupna članicama i poslovnoj zajednici te javnoj upravi i građanima, kojom HGK želi doprinijeti povećanju korištenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija u području pružanja e-usluge na razini Republike Hrvatske.

U nastavku sjednice predsjednik Strukovne grupacije građevinske industrije, projektanata i arhitekata pri HGK – ŽK Koprivnica i direktor tvrtke Lasselsberger – Knauf d.o.o. Željko Pecak govorio je o aktualnom stanju i perspektivama razvoja graditeljske djelatnosti u Koprivničko – križevačkoj županiji u sklopu kojega je dao i osvrt na rezultate poslovanja graditeljske djelatnosti u Koprivničko – križevačkoj županiji u 2017. godini. Obzirom na velike probleme, prvenstveno u javnoj nabavi i pronalasku kadrova za rad u graditeljstvu, naglasio je kako je potrebno napraviti zajednički sastanak Ministarstva graditeljstva, Županije, škola i graditelja kako bi se što prije našla rješenja jer je situacija, naročito sa kadrovima, alarmantna.

U drugom dijelu sjednice okupljenim graditeljima i projektantima Tomislav Golubić, stručni savjetnik za primjenu i projekte u Lasselsberger – Knaufu d.o.o., prezentirao je Toplinsko izolacijske (ETICS) sustave i Sanacijski sustave za graditeljsku baštinu i sanaciju AB konstrukcija.

Predsjednik Pecak pozvao je članice da predlažu teme iz građevinarstava i pratećih djelatnosti o kojima se žele educirati i informirati kako bi iskoristili vrijeme u dijelu sezone kada je manje radova.

čitam...
Loading...